Vrhovni sud RS-a presudio

Pala zbog 500 KM: Devet mjeseci zatvora za inspektorku koja prima mito 'samo ako je od srca'

Hronika16.11.15, 12:56h

Pala zbog 500 KM: Devet mjeseci zatvora za inspektorku koja prima mito 'samo ako je od srca'
Republički tržišni inspektor Marjana Vučković ipak ide na robiju. Vrhovni sud Srpske donio je odluku da će zbog mita od 500 maraka u zatvoru provesti devet mjeseci

 

Na ovaj način, preinačena je presuda banjalučkog Okružnog suda od jedne godine zatvora. Bivša inspektorka koja je ostala upamćena po izjavi da mito prima samo ako je od srca za ATV kaže da je presuda drakonska.

 

“Mislim da je drakonska i donesena na činjenici da sam odbila sporazum dva puta od tužioca Ćelića, gdje su u sporazumu bile velike cifre i velika kazna zatvora. On je svoju povrijeđenu sujetu obrazlagao na sudu kao moje manipulisanje suda i pravnog sistema da bih ja izbjegla zatvor”, rekla je Marjana Vučković.

 

Inspektorka je na kraju izbjegla novčanu kaznu tako da na kraju, pored odlaska na robiju, neće morati da plati pet hiljada maraka. Kad odleži svoje u zatvoru – Vučkovićeva neće smjeti da obavlja dužnost i djelatnost inspektora u naredne dvije godine. Reakciju na presudu Vrhovnog suda ali i optužbe bivšeg inspektora od specijalnog tužioca nije bilo moguće dobiti jer mu je tokom dana bio isključen telefon.

 

Prije dvadeset dana Slobodan Ćelić je tražio strožiju kaznu i duži boravak u zatvoru – ali mu zahtjev, na kraju, nije uvažen. Marjana Vučković uhapšena je u martu ove godine. Sud je utvrdio da je od vlasnika samostalne trgovačke radnje primila mito od 500 maraka što je nakon hapšenja i priznala.

 

Pogledajte prilog iz Centralnih ATV vijesti!

 

 

(Atvbl.com, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook