NAGRAĐENI NAJBOLJI IT TALENTI BIH

KKR i Telemach podržali projekat Hackathon: Pobjednicima nagrada put u Švajcarsku i 'iPhone6'

Tehno10.11.15, 13:49h

KKR i Telemach podržali projekat Hackathon: Pobjednicima nagrada put u Švajcarsku i 'iPhone6'
Pobjednike kao nagrada očekuje posjeta online kompaniji u Švicarskoj u vlasništvu investicijskog fonda KKR. Najboljima su uručeni i mobilni telefoni „iPhone 6“ kao nagrada kompanije Telemach

 

 

Stručni žiri manifestacije „Hackathon“ održanoj na Elektrotehničkom fakultetu u Sarajevu, a na kojoj su se tokom protekla tri dana studenti iz BiH takmičili u izradi društveno korisnih mobilnih i web aplikacija, od stotinu pristiglih aplikacija izabrao je najbolje.  

 


Teufik Tutundžić, Dragana Pavlović, Amar Bašić, Almedina Tatarić i Majid Korić prema ocjenama stručne komisije dizajnirali su najbolje aplikacije.


Pobjednike kao nagrada očekuje posjeta online kompaniji u Švicarskoj u vlasništvu investicijskog fonda KKR. Najboljima su uručeni i mobilni telefoni „iPhone 6“ kao nagrada kompanije Telemach.


Projektu Hackathon koji je otvorila zvanično ambasadorica SAD u BiH Maureen Cormack,  prisustvovao je i predstavnik KKR-a Lucian Schönefelder koji je održao i 40- minutnu prezentaciju o načinu poslovanja najjačeg američkog investicijskog fonda KKR-u koji u BiH ulaže u infrastrukturu Telemach kompanije.


- Impresioniran sam IT talentima u BiH, kao i učesnicima Hackathon manifestacije. Odlučili smo da pozovemo pet studenata u Švicarsku na edukativnu posjetu u jednu od naših vrhunskih digitalnih kompanija. Nadamo se da će studenti stečeno dragocjeno iskustvo primjeniti kao poduzetnici u Bosni i Hercegovini. Inače KKR je vrlo aktivan investitor u Europskoj tehnološkoj industriji i za izgradnju napredne vrhunske kvalitete širokopojasne infrastrukture i tehnologije obrazovanja - kazao je Lucian Schönefelder, predstavnik KKR.

 

(DEPO PORTAL/aa)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook