FOTO/ Sedmica mode od 14.do 16. novembra

Ko su bh. manekenke koje će nositi revije na 35. Nivea BH Fashion Week Sarajevo?

Lifestyle07.11.15, 09:57h

Ko su bh. manekenke koje će nositi revije na 35. Nivea BH Fashion Week Sarajevo?
35. Nivea BH Fashion Week Sarajevo osim što daje priliku bh. modnim dizajnerima, pruža idealnu priliku i našim profesionalnim modelima da ostvare kontakte i prisustvuju castingu za više inozemnih modnih agencija koji su najavili svoj dolazak.

 

U toku je online casting za izbor 150 modela koji će nositi revije poznatih modnih dizajnera. Rok za prijavu je 10.11.2015 godine, te se pozivaju sve zainteresovane djevojke i muškarci od 16 - 24 godine da se prijave u inbox na FB Modna agencija Abc Models.


Ovim putem, modna agencija Abc Models poziva sve zainteresirane djevojke i muškarce od 16 do 24 godine da pošalju fotografiju  i svoje podatke: ime i prezime, visinu, težinu, godine, grad i mobitel u inbox na FB stranicu Modna Agencija ABC Models. Prijave mogu dostaviti svi kandidati koji dolaze iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske ili Crne Gore.


Najboljima će se pružiti prilika da rade revije na BH sedmici mode u periodu od 14. do 16. novembra ove godine, ali i mogućnost da se predstave inostranim modnim scoutima koji dolaze iz Turske, Italije, Engleske i Kine kao i Fashion TV-a.

 

35-fashion-weeek-14

 
Kao i svih prethodnih godina, ni ove godine javnosti neće izostati najpoznatija imena bh. modne scene od Delile Softić – Fashion TV Model i zaštitno lice 35. Nivea BH Fashion Week, Isidore Borovčanin – Miss BiH 2014, koja je na izboru za Miss World 2014 proglašena za Top Model Miss World 2014, Sande Gutić – Miss BiH 2013, Ines Jovanović – World Top Model BiH 2015 koja je odabrana od strane italijanskih modnih scouta i u decembru 2015. godine će predstavljati BiH na izboru World Top Model u Rimu, Italija, Munevere Muratović – Fashion TV Model BiH 2015 godine, Muradije Hamzagić – World Top Model Crne Gore 2015 koja je odabrana od strane talijanskih modnih scouta i u decembru 2015. godine će predstavljati Crnu Goru na izboru World Top Model u Rimu, Italija, Belme Ibrahimović, Miss Federacije BiH 2014 i dr.


Inače, za vizualni identitet 35. Nivea BH Fashion Week Sarajevo odabrane su mlade talentirane dizajnerice Lucija Vrcić i Maja Sabljić, pobjednice ovogodišnjeg natječaja za mlade dizajnere "Perwoll New Generation 2015" posredstvom kojeg se svake godine rađaju nova modna imena u BiH.


Zaštitno lice kampanje 35. Nivea BH Fashion Week Sarajevo je Delila Softić, model agencije Abc models.


Pred nama je 35. Nivea BH Fashion Week Sarajevo s odličnim programom gdje će vodeći bh. dizajneri u tri večeri predstaviti svoje nove kolekcije.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/aa)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook