BAKIR HADŽIOMEROVIĆ/ ONA GOVORI VIŠE OD HILJADU RIJEČI

Family photo zabrinutih lica: Dobro pogledajte ovu zajedničku fotografiju 'lidera opozicije' RS-a - šta vidite?!


28.10.15, 12:49h

 

Pogledajte ovu zajedničku fotografiju "lidera opozicije" u Republici Srpskoj! Taj family photo zabrinutih lica govori nam- kako se ono kaže - više od hiljadu riječi!

 

lideri-opozicije-rs


Dogovorili su da je vrijeme Milorada Dodika i njegovog nacional-socijalističkog SNSD-a prošlo i da vlast u jednom od ukupno dva bh.entiteta moraju preuzeti upravo oni-lideri opozicije. I to se naziva demokratskom borbom za vlast, i s tim, razumljivo, niko ozbiljan ne bi trebalo da ima problema.


Dodikov se režim već duži vremenski period ruši pod teretom vlastitog kriminala i korupcije. Sve je manje onih koji nisu spakovali kofere i pobjegli na drugu stranu političkog fronta (naravno, tu ne ubrajam uredništvo PTPC-a, tog posljednjeg medijskog bastiona dragog vođe iz Laktaša).

 

Svi diktatori odlaze na isti način. Njihov konačni pad počinje tek onda kada im dojučerašnje ulizice i kukavice, tradicionalno opredijeljene da ništa ne znaju i da ih se ništa ne tiče, počnu javno pljuvati na ukaljani obraz


Ono što je, međutim, suštinski ljigavo u ovom presudnom političkom ratu za "republičkosrpsku" vlast, svakako jeste i činjenica da u vrijeme kada smo u "60 minuta" dosljedno i argumentirano ukazivali na Dodikov i kriminal njegovih kompanjona, niko, osim časnih izuzetaka Dragana Čavića i Milanka Mihajlice, od likova sa ove fotografije nije imao hrabrosti stati pred naše kamere i ponešto procvrkutati kontra tadašnjeg premijera, a aktuelnog predsjednika Republike Srpske.


Svi diktatori odlaze na isti način. Njihov konačni pad počinje tek onda kada im dojučerašnje ulizice i kukavice, tradicionalno opredijeljene da ništa ne znaju i da ih se ništa ne tiče, počnu javno pljuvati na ukaljani obraz.


Dodik je sve što je mogao, opljačkao još prije četiri-pet godina. Transparentno i pred očima današnjih "lidera opozicije" koji su, svojom višegodišnjom šutnjom, zapravo postali politički saučesnici u kriminalu šefa SNSD-a...

 

Dodik je sve što je mogao, opljačkao još prije četiri-pet godina. Transparentno i pred očima današnjih "lidera opozicije" koji su, svojom višegodišnjom šutnjom, zapravo postali politički saučesnici u kriminalu šefa SNSD-a...


Danas Dodika niko, osim eventualno najbliže familije, neće braniti, niti za to objektivno ima razumnog razloga. Ali kad vidim kakvi ga miševi napadaju, tačno mi dođe da postupim kao zaboravljeni Valentin Inzko i da "izrazim ozbiljnu zabrinutost zbog novonastale situacije".

 

Stavovi izrečeni u ovom tekstu odražavaju autorovo lično mišljenje, ali ne nužno i stavove DEPO Portala.

Molimo čitaoce da se u svojim komentarima suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. DEPO Portal zadržava pravo da takve i slične komentare ukloni bez najave i objašnjenja.

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN  MAGAZIN/aa)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook