ČINI ČUDA

Nije Samsung: Nikad nećete pogoditi koji je najbrži telefon na tržištu

Tehno27.10.15, 10:39h

Nije Samsung: Nikad nećete pogoditi koji je najbrži telefon na tržištu
Popularna cross-platforma Antutu objavila je popis deset najbržih pametnih telefona za treći kvartal ove godine

Treba napomenuti kako se izabrani uređaji trenutno nalaze na tržištu, ne mora značiti kako su tek predstavljeni javnosti, odnosno moguće da su proizvedeni i plasirani prije 2015. godine. Kriterije i pravila testiranja postavio je AnTuTu, čije određivanje benchmarka je itekako cijenjeno u svijetu.

 

Sigurno nikad ne bi pogodili tko je na prvom mjestu. Naime, Meizu Pro5 je malo poznat model pametnog telefona, prije svega jer ga nema na našem tržištu. Iako su nedavno imali problema s isporukom zbog velikih poplava u Kini, Pro 5 je zasjenio konkurenciju. Meizu Pro 5 ispod poklopca krije Exynos 7420 procesor, a može se pohvaliti i zaslon od 1080 piksela, za razliku od drugih telefona koji imaju 1440 pikselae. Ukupan broj bodova koji je ovaj model ostvario je 76852.

 
Naredna četiri mjesta zauzeli su Samsungovi modeli – Galaxy Note 5, Galaxy S6 Edge+, Galaxy S6 i Galaxy S6 Edge. Svi oni, kao i Meizu Pro 5, koriste Exynos 7420 procesor. Posljednjih pet telefona imaju ugrađen Snapdragon 810 procesor.

 

(net.hr/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook