nema više nikakvih prepreka

Dunović: Neću blokirati ulazak SBB-a u Vladu Federacije BiH

Front13.10.15, 09:07h

Dunović: Neću blokirati ulazak SBB-a u Vladu Federacije BiH
Potpredsjednik Federacije BiH iz reda srpskog naroda Milan Dunović kazao je u intervjuu za današnji 'Dnevni list' kako neće blokirati ulazak SBB-a u Vladu Federacije BiH, niti biti prepreka da se napravi stabilna vlast bez obzira što se DF želi izbaciti iz vlasti na državnoj razini

- Sve što sam ranije kazao i dalje stojim iza toga, ja neću biti kočnica niti ću blokirati rekonstrukciju Vlade Federacije. Jedini razlog zbog kojega bih blokirao nova imenovanja je pokušaj uvođenja SNSD-a u vlast u Federaciji - objasnio je Dunović.

 

Nakon što je SDA ponudio SBB-u Fahrudina Radončića ulazak u vlast na svim razinama, a predsjednik DF-a Željko Komšić poručio kako DF neće izaći iz vlasti na državnoj razini, u javnosti se počelo postavljati pitanje hoće li DF preko Milana Dunovića blokirati ulazak SBB-a i u federalnu vlast i tako braniti svoju poziciju na razini BiH.

 

 Što se tiče Vijeća ministara, Dunović je kazao kako DF-ov ministar Slavko Matanović odlično radi svoj posao i kako nema razloga za njegovu zamjenu. Podsjetio je kako je Matanović otkočio proces digitalizacije te kako nema nikakvog razloga za rekonstrukciju Vijeća ministara BiH.

 

 - S političkog aspekta gledano, ako postoji parlamentarna većina koja želi rekonstrukciju Vijeća ministara to su demokratski procesi i mi to ne možemo zaustaviti niti želimo - kaže Dunović. Upitan hoće li DF biti izbačen iz vlasti na državnoj razini, Dunović je kazao kako je to teško ocijeniti i kako je sve moguće.

 

 Dunović je napomenuo kako neće zloupotrebljavati poziciju potpredsjednika Federacije BiH zbog, kako kaže, nekih stranačkih interesa. Kada je u pitanju rekonstrukcija Vlade Federacije BiH, on je podsjetio kako je pismeno potrebno potvrditi tko čini parlamentarnu većinu da bi on potpisao nova imenovanja. Bez obzira na novu koaliciju u Federaciji i činjenicu da je DF u oporbi,

 

 Dunović je kazao za "Dnevni list" kako se ne povlači s pozicije potpredsjednika FBiH.

 

 

(FENA/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook