ZMAJEVI ODLUČNI

Baždarević: Nećemo kalkulisati i idemo po pobjedu!

Sport12.10.15, 20:18h

Baždarević: Nećemo kalkulisati i idemo po pobjedu!
- Nećemo kalkulisati i idemo po pobjedu!

Ovo je na zvaničnoj konferenciji za štampu na stadionu GSP prije nekoliko trenutaka izjavio selektor nogometne reprezetacije Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević. - U prvoj utakmici izgubili smo od ekipe koja igra dobar fudbal.

 

Zato svi znamo da će sutra biti teško. No, neće biti igre na bod. Idemo po pobjedu i učinit ćemo sve da odemo u baraž – rekao je naš strateg. Upitan za stanje Edina Džeke, on je izradio nadu da će naš napadač biti spreman za susret.

 

- Čekamo još večerašnji trening da donesemo definitivnu odluku. Jako je važno da je trenirao dobro. Postoje velike šanse da igra sutra, a koliko vremena, odlučit ćemo s medicinskim timom – kaže Baždarević.  

 

Novinare je zanimalo hoće li biti promjena u timu u odnosu na susret s Velsom. - Inovacija neće biti, ali ekipa će zavisiti od stanja igrača – odgovorio je Baždarević. Asmir Begović, koji će u slučaju da Edin Džeko ne bude mogao igrati, nositi kapitensku traku, izjavio je da je ekipa spremna za pohod na pobjedu. - Atmosfera je nakon subotnje pobjede odlična. Čeka nas vrlo teška, ali i sigurno dobra utakmica, kakve fudbaleri jedva čekaju. Uvijek je bolje kada je tako, neće biti dosadno. Radujem se atmosferi i nadam se pobjedi – kazao je Begović. 

 

(avaz.ba/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook