RUSKA BEZREZERVNA PODRŠKA ASSADU

Ministri EU poručili Rusiji: Odmah prekinite napade na sirijsku opoziciju

Hronika12.10.15, 20:08h

Ministri EU poručili Rusiji: Odmah prekinite napade na sirijsku opoziciju
U priopćenju poslanom nakon sastanka stoji da su ruski napadi na umjerene opozicijske snage "zabrinjavajući" te se odmah moraju prekinuti

Ministri vanjskih poslova Europske unije iz Luksemburga su pozvali Rusiju da odmah prekine napade na opozicijske grupe u Siriji te su zaključili da bi se zbog ruske vojne intervencije rat mogao produljiti, a šteti i traženju političkog rješenja, piše WSJ.


Visoka povjerenica za vanjsku politiku EU Federica Mogherini kazala je da ruska akcija mora biti koordinirana s drugim silama. – Inače riskiramo da bude vrlo opasna ne samo iz političkog stanovišta već i iz vojnog – kazala je Mogherini. U priopćenju poslanom nakon sastanka stoji da su ruski napadi na umjerene opozicijske snage "zabrinjavajući" te se odmah moraju prekinuti.

 

Pod Assadom nema trajnog mira

 

"Vojnom intervencijom riskira se produljenje sukoba, potkopava politički proces, otežava humanitarna situacija i povećava radikalizacija", stoji u priopćenju te se dodaje kako cilj treba biti smirivanje sukoba.

 

"Ne može se postići trajni mir pod sadašnjom vlašću u Siriji", naglašava EU i tako poručuje da na vlasti ne želi ostanak predsjednika Bashara al-Assada kojega službena Moskva podržava. EU je zatražio hitnu akciju da bi se zaštitili civili.

 

(večernji.hr/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook