Mahala na nogama

Kako je nacija prihvatila junaka utakmice protiv Velsa: Milane, Srbine... Ljiljane, izvini što sam sumnj'o u tebe!

Sport12.10.15, 13:52h

Kako je nacija prihvatila junaka utakmice protiv Velsa: Milane, Srbine... Ljiljane, izvini što sam sumnj'o u tebe!
Milan Đurić postigao je prvi pogodak na utakmici između Bosne i Hercegovine i Velsa, te izazvao euforiju kod bh. navijača, a uz Vedada Ibiševića koji je zabio drugi gol, našu reprezentaciju doveo je korak bliže eventualnom plasmanu u baraž

 


Novi heroj bh. reprezentacije Milan Đurić je rođen 22. maja 1990. godine u Tuzli i bosanskohercegovački je nogometaš koji igra za Cesenu i nogometnu reprezentaciju BiH. Iako je rođen u Tuzli, njegova porodica je iz Vlasenice.
 

Za prvi tim Cesene je debitovao 30. oktobra 2007. godine u na utakmici protiv Montove u okviru Serie B. 2010. godine prelazu u Parmu, iz koje je odmah otišao na posudbi u Ascoli, da bi u januaru 2011. godine igrao na posudbi u Crotoneu. 1. jula 2012. vraća se u Cesenu. Međutim, sezonu 2012/13. odigrao je na posudbi u ekipi Cremonese. U julu 2013. posuđen je u Trapani, klub koji je tek izborio nastup u Seriji B. U januaru 2014. igrao je na posudbi u Cittadelli. 30. juna 2014. vraćen je u Cesenu, za koju trenutno nastupa.


Prvi poziv za nastup u reprezentaciji Bosne i Hercegovine Milan Đurić je dobio za prijateljsku utakmicu U-21 reprezentaciju protiv Srbije U-21 u Beogradu, ali je čekao svoj debi tek 1. juna 2012. godine kada je ušao u 79. minuti za U-21 reprezentaciju te postigao gol 10 minuta kasnije koji je bio njegov prvjenac za BiH u pobjedi rezultatom 3-0 nad Bjelorusijom U-21 na stadionu Grbavica u Sarajevu. 


Za seniorsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine je debitovao 29. marta 2015. godine na utakmici protiv Andore. Prvi gol za seniorsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine Milan Đurić je postigao na utakmici u Zenici protiv Velsa u kojoj također bilježi i asistenciju.

 

milan-djuric

 

Đurićev gol protiv Velsa izazvao je i lavinu komentara na internetu, a mi vam donosimo najinteresantnije među njima:

 

"Momak (199cm) koji će uvijek dobro doći u ovakvim situacijama kada ganjamo rezultat i kada moramo preskakati igru. Uvijek ga treba imati na klupi za ne daj Bože..."

 

"Svaka čast Milanu na sinoćnjoj partiji ali protiv Kipra nam definitivno ne treba takav igrač. Više bi nam koristio Hodžić."

 

"Nadam se da će dobiti i svoje minute protiv Kipra, jer mu nastup za A repku može dosta pomoći da se proda u neku jaču ligu i gdje će igrati redovnije..."


"Dosta sam bio skeptičan oko njegovog igranja, ali eto izgleda da su on i Višća 'one minute show'."
 

"Pokazali smo u ovim kvalifikacijama (barem ovaj dio sa Mešom) da imamo uistinu širinu igre, pa kod Walesa svi golovi padali preko Balea, kod nas raznovrsnost"


"Milane oprosti neznalicama koji te pljuju mjesecima. Slijepi su pored očiju. Dečko mora biti u kadru kao treći, četvrti ili peti špic jer unosi dimenziju više, a kalio se i seriji A.
Milane, hvala ti!"


"Izvini što sam sumnjao u tebe, neka si mi se posrao u usta! Hvala ti Milane Đuriću!"

 

"Pozdrav za 'znalce' koji nam mjesecima sole pamet da je Milan suvišan ovoj reprezentaciji. 'ebo vas Sušić pogani jadna!!! BRAVO MILANE!!!"

 

"Milaneeeee sine tuzlanskiiiiiii, voli te Federacija sva :D"


"Milane, sine bosanski, HVALA TI GDJE ČUO I NE ČUO!!!"


"Srbin iz Tuzle! Bravo Milane, Srbendo"
 

"Bravo Ljiljane naš...aBd na Kipru završiti posao"

 

"Milane ti si naš Ibrahimović!"


"Milan nam je dao do znanja da svi smo mi Bosanci i Hercegovci u srcu i uskoro ćemo aBd i naše umove da urazumimo i one koji nam sole pamet sa vitalnim nacionalnim interesima da pošaljemo tamo gdje im je mjesto, na livade da čuvaju ovce a fotelje da prepuste mladima koji će ponovo da grade duh bratstva i jedinstva u Bosni i Hercegovini."

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook