MUŠKARCIMA NEUGODNO

Čudesno otkriće: Kada ovo žene pomirišu, momentalno dožive orgazam!

ŽENA iN11.10.15, 18:54h

Čudesno otkriće: Kada ovo žene pomirišu, momentalno dožive orgazam!
Zapadni mediji pišu o neobičnom otkriću koji pripadnice ljepšeg spola dovodi do orgazma - bez muškarca ili bilo kakvog seksualnog stimulansa…

 

 

Njena čudesna svojstva otkrivena su još 2001. godine, kada se naveliko pisalo o afrodizijačkim blagodetima gljive poznate pod imenom Dictyophora multicolor.


Ova 'raskalašna' biljka raste na naslagama stvrdnute lave na Havajima, a zapadni mediji posljednih dana otkrivaju i kako ona krajnje neobično i djelotvorno utiče na žene.


Navodno, čak 50 posto pripadnica ljepšeg spola čim pomiriše ovu čudesnu gljivu, koja za mnoge ima neugodan miris, u stanju je da doživi orgazam - i to bez muškarca ili druge vrste seksulanog uzbuđenja!?


Eksperiment je pokazao i da je za većinu muškaraca miris gljive krajnje neugodan te da ih  nimalo seksualno ne stimuliše.


Naučno objašnjenje ovog fenomena još nije posve utvrđeno, ali se pretpostavlja da bi se reakcija žena mogla kriti u činjenici da morfologija i hemijski sastav gljive Dictyophora multicolor mogu imati sličnosti sa ljudskim neurotransmiterima koji se otpuštaju tokom intimnih odnosa.

 

gliva-orgazam

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/aa)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook