Džaba, tu ne pomažu ni doktorati

Hawking je jedan od najvećih umova današnjice, ali nešto je za njega ostalo misterij - žene!

Nedjeljni magazin10.10.15, 12:02h

Hawking je jedan od najvećih umova današnjice, ali nešto je za njega ostalo misterij - žene!
On je možda jedan od najvećih umova današnjice, no Stephen Hawking još uvijek ne može riješiti jedan veliki misterij - žene

 

Čuveni fizičar je odgovarajući na pitanja koja su mu ljudi postavljali putem Reddita, istaknuo kako mu žene i dalje predstavljaju najveću zavrzlamu.


'Iako imam doktorat u fizici, uvijek me nešto podsjeti da bi žene i dalje trebale ostati misterij', rekao je Hawking. On je tokom ljeta prikupljao pitanja na Redditu, a tek je u četvrtak počeo odgovarati na njih.


Jedna od dominantnih tema u postavljenim pitanjima koja su mu upućena, bilo je i pitanje umjetne inteligencije, na koja je on odgovorio kako nije siguran da bi umjetna inteligencija na ljudskoj razini ikad mogla postati stvarnost, no da trebamo biti oprezni u razvoju te tehnologije, prenosi news.com.au.


'Molim vas, ne vjerujte nikome tko tvrdi da sa sigurnošću zna što će se dogoditi u našem vremenu, ili da se to neće dogoditi za vašeg života', poručio je Hawking. Dodao je kad se to jednom i dogodi, da će to biti ili najbolja ili najgora stvar koja se dogodila čovječanstvu.


Hawking drži da će umjetna inteligencija vjerojatno razviti nagon za preživljavanjem i gomilanjem resursa, što bi mogao postati problem za ljude. To koincidira i s njegovim razmišljanjem da će umjetna inteligencija nadmašiti inteligenciju ljudske rase.


Hawking pretpostavlja da će, ako se to dogodi uslijediti eksplozija inteligencije, koja bi rezultirala strojevima čija inteligencija nadmašuje čovjekovu, koliko i čovjekova onu običnog puža.

 

(Dnevnik.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook