NIKO MU SE NIJE NADAO

Jedna od najslavnijih ljubavnih priča svih vremena: Kraj koji je sve pogodio u srce

Mediji09.10.15, 21:23h

Jedna od najslavnijih ljubavnih priča svih vremena: Kraj koji je sve pogodio u srce
Prije 40 godina par se vjenčao u Africi, po drugi put. Njihova ljubavna priča i danas je jednako zanimljiva

Jedna od najslavnijih ljubavnih priča svih vremena jest ona između Elizabeth Taylor i Richarda Burtona. Prelijepa glumica za kolegu se udavala dvaput. Na današnji datum, prije točno 40 godina, Burton i Taylor vjenčali su se po drugi put. Ceremonija je održana u Africi, a svadbu je obavio matičar Abrose Masalila. Burton je Elizabeth prvi put sreo na zabavi tipičnoj za zlatno razdoblje Hollywooda.
 

'Bila je veličanstvena. Raskošna. Ukratko, bila je prokleto dobra. I ne samo to, već me potpuno ignorirala', reći će kasnije Burton o danu kada je prvi put ugledao legendarnu Elizabeth. Drugi susret, do kojeg je prošlo dugih devet godina, označio je početak lude holivudske ljubavi. Dramatične svađe i mirenja, luksuzni darovi i skandali bili su savršeni za tabloide, koji su Elizabeth i Richarda pratili u stopu.

 

Prvo vjenčanje Richard i Elizabeth imali su 1964. godine, no razveli su se 1974. Ponovno su se vjenčali 1975. godine, no rastali su se godinu kasnije. Nisu, čini se, mogli ni zajedno, ali ni jedno bez drugog, a obožavali su se doživotno. O njihovom braku napisana je i knjiga „Furiozna ljubav“, koja objašnjava da je tajna njihove trajne povezanosti u činjenici da je Burton bio jedan od rijetkih koji je mogao pratiti hedonizam lijepe Elizabeth.

 

Koliko je glamurozna bila ljubavna priča, govori i dijamant koji nosi naziv Taylor – Burton. Radi se o dijamantu od 68 karata, koji je glumac kupio supruzi 1969. godine. Burton ga je platio više od milijun dolara, a Taylor ga je nosila na 42. dodjeli Oscara te rođendanu Princeze Grace od Monaca.

 

 

(dnevnik.hr/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook