VIDEO/ BALKAN U EVROPI

Pogledajte brutalan obračun srpskih i albanskih navijača: Policija u zadnjem trenutku spriječila krvoproliće!

Sport09.10.15, 18:17h

Pogledajte brutalan obračun srpskih i albanskih navijača: Policija u zadnjem trenutku spriječila krvoproliće!
Iako je osiguranje oko same utakmice bilo gotovo besprijekorno, nemile scene između sukobljenih navijača Albanije i Srbije vidjeli smo u - Švicarskoj!


U drugom dvoboju u skupini Srbija je u Elbasanu pobijedila Albaniju 2-0. Pobjednika su odlučili golovi Kolarova (90+19 i Ljajića (90+4).


Nakon njihovog ogleda u Beogradu koji je prekinut, a obilježili su ga dron s albanskom zastavom, ulazak srpskih navijača na teren, te tučnjava, za uzvrat u Elbasanu vladale su neviđene mjere osiguranja. Za sigurnost je bilo zaduženo nekoliko tisuća policajaca. Oko stadiona su bili postavljeni snajperisti, a stadion i područje oko njega nadlijetali su helikopteri. Samo za osiguranje Albanci su odvojili 12 milijuna eura, a nagađa se kako je to bila utakmica s najvećim osiguranjem u povijesti.

 

No, iako je osiguranje oko same utakmice bilo gotovo besprijekorno, nemile scene između sukobljenih navijača Albanije i Srbije vidjeli smo u - Švicarskoj!

 

Naime, nakon utakmice navijači su se potukli na ulicama. U sukobu su čak ispaljeni meci iz zračnog pištolja, a veće nerede spriječila je policija koja ih je pokušala razdvojiti. No tada su napadnuti i policajci, koji su živu glavu spašavali gumenim mecima i vodenim topovima. Ozlijeđen je jedan policajac. Video manjeg dijela sukoba objavio je švicarski Blick.

 

 

 

(jutarnji.hr/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook