Video/ Pa ti ostani normalan

Nervira vas ljetni 'čep' na Doljanima? Eh, pogledajte kako izgleda kad se Kinezi vraćaju s odmora!

Lifestyle08.10.15, 18:28h

Nervira vas ljetni 'čep' na Doljanima? Eh, pogledajte kako izgleda kad se Kinezi vraćaju s odmora!
Ako ste mislili da je tragedija što se kod nas u ljetnim mjesecima stoji u kolonama poneki sat, pogotovo na graničnim prijelazima, pogledajte snimku koja svjedoči da uvijek može hiljadu puta gore

 

Naime, scena koju ćete vidjeti stiže nam iz Kine, te otkriva kako to izgleda kada se građani Pekinga vraćaju kućama nakon odmora, odnosno nakon proslave Dana državnosti (slavi se od 1. do 7. oktobra).


Nažalost, lokalni mediji nisu otkrili koliko su te kolone bile dugačke, no zato su pojasnili da je čvor sa snimke nastao zato što su se vlasti dosjetile postaviti nove kontrolne tačke točno po izlasku s autoceste koja broji čak 50 traka.


Kad smo već na temi, kako bismo vam dočarali kolike se to gužve u Kini mogu stvoriti, vratit ćemo se u 2010. godinu i prisjetiti 'čepa' na državnoj autocesti 110, kada su nastale kolone sezale i preko stotinu kilometara.


Tog su augusta pojedini vozači ostali zarobljeni na saobraćajnicama i po pet dana, a po zlu su najviše upamtili one kada su unutar 24 sata prelazili po tek jedan kilometar! 

 

 

 

(Dnevnik.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook