Akcije Coral i Tango

SIPA ima pune ruke posla: Evo imena ostalih koji su, osim Čengića, danas uhapšeni!

Hronika08.10.15, 15:14h

SIPA ima pune ruke posla: Evo imena ostalih koji su, osim Čengića, danas uhapšeni!
Po naredbi Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jutros su, uz asistenciju MUPKS-a, uhapsili 11 osoba u okviru akcije Coral zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo organizovani kriminal u vezi s krivičnim djelima: porezna utaja, sprječavanje službene osobe u vršenju službene dužnosti, teške krađe, oštećenja tuđe stvari, ugrožavanje sigurnosti i organiziranje otpora - piše Oslobođenje

 

 
Među uhapšenima je i direktor hotela Holiday i vlasnik restorana Park prinčeva Alen Čengić.

 

Kako saznajemo, među uhapšenima su, pored Čengića, i Vahid Alić i Adis Skorupan, inače bivši uposlenici hotela, a protiv kojih je još ranije Tužilaštvo KS otvorilo istragu zbog sumnje da su počinili krivično djelo organiziranje otpora.

 

Među lišenima slobode su i Adnan Hadžibajrić i Muhamed Puškić, osobe koje su blisko surađivale sa prvoosumnjičenim Čengićem, te Jasmin Kulenović i Sabina Bajraktarević.

 

U akciji Tango slobode je lišeno pet osoba inicijala S.D. (1969), K.E. (1974), A.K. (1985), E.LJ. (1982) i S.Z. (1988) zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo navođenje na prostituciju.

 

(Oslobodjenje, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook