Vikend preporuka

Prestižni golf turnir u Sarajevu: Počinje XIV Sberbank Masters

Sport08.10.15, 14:56h

Prestižni golf turnir u Sarajevu: Počinje XIV Sberbank Masters
U petak, 9. septembra, na sarajevskom Vf golf igralištu počinje XIV Sberbank Masters koji će ove godine trajati tri dana

 


Ovaj prestižni turnir igrat će se 14 put, tako da se slobodno može reći da je Masters turnir sa najvećom tradicijom u Bosni i Hercegovini. Masters su pobjeđivali samo najbolji golferi u tom trenutku.

 


Na četiri kvalifakiciona turnira - državno prvenstvo, Posušje open, President kup i Kup BiH - učestvovalo je 40 igrača od kojih se za masters palsiralo 18 najboljih.


Ove godine plasman su izborili Anita Selmanagić (GK Sarajevo), kao jedina dama, i Samir Smajić, Nedim Čehajić, Goran Radonjić, Asim Omanić, Ešref Salković, Željko Ler, Fadil Omerspahić, Asim Selmanagić, Mirza Kapetanović, Ognjen Baroš  (GK SARAJEVO), Zoran Palameta (GK HERCEGOVINA), Žarko Romić, Tiho Parlov, Živko Mikulić (GK POSUŠJE) te Jasmin Selmanagić, Midhat Kulo i David Wilson (GK BETANIJA).


Vrijeme, prema najavi meteorologa, neće ići na ruku organizatoru SberBank Mastersa 2015. Očekuje nas kiša ali meteorolozi najavljuju i duže intervale bez padavina, pa ostaje nada da će ti intervali zadesiti golfere koji su na terenu.


U 11 sati startaju prve grupe igrača... Dobra igra svim učesnicima Sberbank Masters-a 2015!

 

masters-turnir-sberbank

 

(DEPO PORTAL/aa)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook