Nakon višemjesečne istrage

U akciji SIPA-e uhapšen Alen Čengić, bivši direktor hotela Holiday i vlasnik restorana Park prinčeva

Hronika08.10.15, 12:22h

U akciji SIPA-e uhapšen Alen Čengić, bivši direktor hotela Holiday i vlasnik restorana Park prinčeva
Uhapšene osobe će nakon kriminalističke tehničke obrade pripadnika Državne agencije za istrage i zaštitu biti predata na dalje postupanje tužiocima Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo

 

Po naredbi Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jutros su, uz asistenciju MUPKS-a, uhapsili 11 osoba zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo organizovani kriminal u vezi s krivičnim djelima: porezna utaja, sprječavanje službene osobe u vršenju službene dužnosti, teške krađe, oštećenja tuđe stvari, ugrožavanje sigurnosti i organiziranje otpora.

 

Predmetna akcija provedena je nakon višemjesečne istrage Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo u saradnji s Državnom agencijiom za istragu i zaštitu i Poreznom upravom FBiH protiv osumnjičenog Alena Čengića kao organizatora grupe za organizovani kriminal i drugih osumnjičenih osoba koji su kao članovi grupe počinili niz krivičnih djela u periodu kada je privredno društvo Holiday resort d.o.o. Sarajevo koristilo prostorije hotela Holiday Sarajevo HTD Sarajevo d.o.o. Sarajevo u stečaju, a koje su bili primorani napustiti po Rješenju Kantonalnog suda u Sarajevu u junu ove  godine.

 

Također, u okviru navedene akcije slobode je lišeno po naredbi ovog Tužilaštva još pet osoba zbog krivičnog djela navođenje na prostituciju.

 

Uhapšene osobe će nakon kriminalističke tehničke obrade pripadnika Državne agencije za istrage i zaštitu biti predata na dalje postupanje tužiocima Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, koji će nakon ispitivanja osumnjičenih donijeti odluku u pogledu preduzimanja daljih radnji, saopćeno je iz Ureda Glavne kantonalne tužiteljice.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/ Foto: oslobodjenje.ba//md)

 

 

 

 

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook