VIDEO/ 'Operacija' u sred bijela dana

Pogledajte pokušaj pljačke humanitarnog udruženja Pomozi.ba: Jedan stražario sa sjekirom u ruci, drugi krao

Hronika08.10.15, 11:40h

Pogledajte pokušaj pljačke humanitarnog udruženja Pomozi.ba: Jedan stražario sa sjekirom u ruci, drugi krao
Paradoks svega je, da je samo par sati nakon ovog pokušaja pljačke, kamera Udruženja Pomozi.ba snimila jednu osobu kako krade gorivo iz teretnog vozila koje je bilo parkirano preko puta njihovog objekta

 

Dvije nepoznate osobe početkom sedmice pokušale su opljačkati humanitarnu organizaciju Pomozi.ba. Pokušaj pljačke se desio u ponedjeljak u poslijepodnevnim satima.

 

Jedan od razbojnika imao je sjekiru u ruci i ostao je nasred ulice stražariti, dok je drugi otišao da pljačka. Uzeo je jednu cijev i pobjegao.

 

"Ovdje se nećemo baviti činjenicom da je u pitanju pljačka humanitarne organizacije, nećemo se baviti ni činjenicom da su pokušali da ukradu cijev koja ne vrijedi više od 30-40 KM, već je ovdje problem što se neko šeta centrom Sarajeva, u po bijela dana, sa sjekirom u ruci i pokušava da nekom nešto otme - pa ljudi moji, koje smo dno dotakli", kazali su iz Udruženja Pomozi.ba.

 

Aktivisti Udruženja su uspjeli da ih stignu tako da su lopovi bacili cijev i uputili se u nepoznatom pravcu.

 

"Problem je kako sad da znamo jesu li samo deset minuta kasnije zaprijetili nekom djetetu i uzeli mu mobitel ili su razbili nečije auto da ukradu jaknu", navode iz Udruženja.

 

Paradoks svega je, da je samo par sati nakon ovog pokušaja pljačke, kamera Udruženja Pomozi.ba snimila jednu osobu kako krade gorivo iz teretnog vozila koje je bilo parkirano preko puta njihovog objekta.

 

S obzirom na to da je cerada kamiona zaklanjala rezervoar, lice lopova se nije snimilo dobro, ali zato jeste automobil kojim je došao.

 

U proteklih pola godine Udruženje je imalo šest pokušaja pljački i iz Pomozi.ba izražavaju izuzetnu zabrinutost zbog opće nesigurnosti građana.

 

Snimak pokušaja krađe možete pogledati OVDJE.

 

(oslobodjenje.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook