TAKO TO RADE CRNOGORCI

Četnički komandant osramoćen u Crnoj Gori: Platio kaznu i naloženo mu da napusti zemlju

Hronika07.10.15, 19:07h

Četnički komandant osramoćen u Crnoj Gori: Platio kaznu i naloženo mu da napusti zemlju
Bratislav Živković, četnički komandant poznat po tome što se borio u Ukrajini na strani Rusa, neslavno je prošao u Crnoj Gori. Njemu je, kako sam kaže, pod sumnjom da je "došao da diže ustanak", naloženo da napusti zemlju. Uz to, morao je da plati kaznu, jer nije prijavio boravak, a izdata mu je i zabrana ulaska u državu na godinu dana


Bratislav Živković, četnički komandant poznat po tome što se borio u Ukrajini na strani Rusa, neslavno je prošao u Crnoj Gori. Njemu je, kako sam kaže, pod sumnjom da je "došao da diže ustanak", naloženo da napusti zemlju. Uz to, morao je da plati kaznu, jer nije prijavio boravak, a izdata mu je i zabrana ulaska u državu na godinu dana.

 

“Kada su došli da me privedu, pitali su me jesam li to došao da dižem ustanak. Kakav crni ustanak ja da dižem u Crnoj Gori”, kazao je “Novosti” Živković.

 

On je ispričao da mu je namjera bila da ide u BiH, ali su mu na granici rekli da ima zabranu ulaska.

 

“Nijesu mi rekli zbog čega. Vratio sam se kod prijatelja u Herceg Novi, a na osnovu onoga što se potom dogodilo jasno je da su me tajne službe držale na oku sve vrijeme.”

 

On je, kako navodi, u Crnu Goru ušao 1. oktobra. U noći između 2 i 3. pripadnici državne bezbednosti su ga priveli na informativni razgovor.

 

“Kao razlog su naveli činjenicu da nisam prijavio mesto boravka i platio boravišnu taksu od 0,70 eura. Pitam se da li su svakog čoveka privodili, jer nije prijavio boravak prvog dana ulaska u državu.”

 

Rečeno mu je, nastavlja četnički komandant, kako mora da plati kaznu. Na uplatnici je bio ispisan iznos od 90 eura.

 

“Na suđenju, koje je bilo odmah sledećeg jutra, rekli su mi da moram da platim kaznu, jer nisam platio boravišnu taksu za jedan dan od 70 centi. Rekao sam da imam kod sebe samo 70 eura, pa su uplatnicu prepravili. Od 30 sati u Crnoj Gori, 13 sam proveo u policiji na saslušanjima. Od državne bezbednosti do granične policije i policijskih patrola. Tada su mi izdali zabranu ulaska na godinu dana”, kazao je Živković.

 

Živković je još u Crnoj Gori.

 

“Tu sam i čekam da me deportuju. Nemam novca da sam odem, jer su mi uzeli sav koji sam imao”, kaže ovaj četnički vojvoda.

 

(fokuspress.com/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook