Javnost ogorčena

Ko je kriv za užas na sarajevskom igralištu?? Nesretnom dječaku gol je pao na prsa, pomoći više nije bilo...

Hronika06.10.15, 09:53h

Ko je kriv za užas na sarajevskom igralištu?? Nesretnom dječaku gol je pao na prsa, pomoći više nije bilo...
Tragična pogibija 13-godišnjeg S. P, učenika sedmog razreda OŠ Osman Nuri Hadžić u sarajevskom naselju Dobrinja, kojeg je u nedjelju usmrtila konstrukcija gola na fudbalskom igralištu, stanovnike Sarajeva ostavila je bez riječi. Smrt 13-godišnjaka ponovo je u prvi plan izbacila problem upravljanja i kontrole igrališta u gradu

 

S. P. je nastradao nakon što se tokom igre navodno uhvatio za konstrukciju gola i zaljuljao, usljed čega je došlo do obaranja gola koji je dječaku pao na prsa. Iako je nakon toga ustao, ubrzo mu je pozlilo, pa je pao na zemlju.

 

Nesreća se desila iza 13 sati na ograđenom sportskom igralištu na adresi Mustafe Kamerića 10, nedaleko od OŠ Skender Kulenović.

 

U trenutku nesreće na igralištu i u blizini je bilo 20-ak očevidaca koje je kasnije policija saslušala. 

 

Odmah nakon ovog događaja, poznata folk pjavačica Sanela Sijerčić-Ilić na Facebooku je napisala da se nesreća desila pred njenim očima.

 

- Izvinite, bila sam tamo. Golovi nisu pričvršćeni. Jučer (u subotu, op.a.) je pao jednom dječaku na nogu, ali nije bilo strašno.

 

Danas jeste. Dijete se ljuljalo i pao je gol na njega. Hitna ga je oživljavala najmanje 45 minuta, ali ništa. Krv je izbacivao i nikako nije davao znakove života.

 

Na tom igralištu naša djeca imaju TZO (tjelesni zdravstveni odgoj, op.a)!  Ko će odgovarati? Njega više nema ljudi. Umro mi je pred očima, napisala je Sijerčić-Ilić.

 

(Oslobodjenje, DEPO PORTAL, BLIN MAGAGZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook