VREMENSKA PROGNOZA

Nemojte da vas jutarnje sunce zavara, spremite kišobrane: Danas nas čekaju veliki pljuskovi

Hronika06.10.15, 08:35h

Nemojte da vas jutarnje sunce zavara, spremite kišobrane: Danas nas čekaju veliki pljuskovi
U Bosni i Hercegovini danas će preovladavati pretežno oblačno vrijeme

Očekuje se slaba kiša ili lokalni pljuskovi. Padavine su najizglednije u sjevernim, zapadnim i centralnim područjima Bosne i rijetko u Hercegovini. U noći na srijedu jače naoblačenje sa zapada će usloviti više padavina. Vjetar će biti slab istočnog i jugoistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom će se kretati između 17 i 23 stepeni.

 

U Sarajevu će biti umjereno oblačno prijepodne. U drugoj polovini dana pretežno oblačno vrijeme. Najviša dnevna temperatura zraka iznosit će oko 20 stepeni.

 

Jutros je u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U zapadnim područjima Bosne i u Krajini je registrovana kiša.

 

Temperature zraka izmjerene u 8.00 sati: Bjelašnica i Kupres 5, Sokolac 6, Ivan-sedlo i Sarajevo 9, Bnja Luka, Bugojno, Drvar, Livno, Srebrenica i Tuzla 10, Bihać, Bijeljina, Doboj, Prijedor, Sanski Most i Stolac 11, Jajce i Trebinje 12, Gradačac, Zenica i Zvornik 13, Mostar 14 i Neum 16 stepeni.

 

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 944 hPa, za 1 hPa je manji od normalnog i ne mijenja se, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

 

 

(FENA/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook