Video/ 106. vječiti derbi

Željezničar savladao Sarajevo sa 1:0: Grbavica slavi Mulalića i Tiaga

Sport04.10.15, 17:31h

Željezničar savladao Sarajevo sa 1:0: Grbavica slavi Mulalića i Tiaga
Nogometaši Željezničara su u 106. vječitom derbiju, koji se danas igrao na Grbavici, savladali Sarajevo rezultatom 1:0 u okviru 11. kola BH Telecom Premijer lige BiH


 

Željezničar je u 11. minuti zaprijetio gostima sa Koševa. Kokot je dobro proigrao Tiaga, koji je glavom šutirao malo pored gola.

 

U 13. minuti Sarajevo je uzvratilo preko Puzigaće, koji je glavom šutirao malo pored gola. Ponovo je Tiago u 17. minuti zaprijetio ali njegov udarac brani Delač.

 

U 25. minuti Grbavica je proključala. Naime, Blagojević je s nekih 20-ak metara šutirao a loptu u gol Sarajeva skrenuo Tiago za vodstvo Željezničara od 1:0.

 

To je ujedno bio i rezultat prvog poluvremena. 

 

U drugom poluvremenu tempo igre je opao, sa puno prekida. Zabilježeno je i nekoliko prilika sa obje strane ali do promjene rezultata nije došlo, te je Željezničar upisao nova tri boda, i još jednu pobjedu u međusobnom omjeru sa vječitim rivalom Sarajevom.

 

Na samom kraju utakmice glavni sudija je na tribine poslao novog stratega plavih Edisa Mulalića, kojemu je ovo prva utakmica na klupi Željezničara.

 

 

(Oslobodjenje, Foto: Avaz, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook