Na stadionu Grbavica

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva danas igraju 106. vječiti derbi

Sport04.10.15, 12:31h

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva danas igraju 106. vječiti derbi
Fudbaleri Željezničara i Sarajeva danas će u okviru 11. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine na stadionu ''Grbavica'' odigrati 106. vječiti derbi



Sarajevo dolazi na ''Grbavicu'' kao aktuelni prvak BiH, nošeno odličnim rezultatima u proteklih nekoliko utakmica u kojima su deklasirali Radnika i Viteza, te izbacili Zrinjski iz Kupa BiH.


Ekipu koja trenutno zauzima drugo mjesto na tabeli s 19 osvojenih bodova s klupe predvodi Miodrag Ješić, koji je uoči derbija podsjetio da pozicija na tebeli u ovakvim susretima nikada nije bitna, te da će njegovi igrači dati sve od sebe da osvoje bodove.



S druge strane Željezničar nikako da ostvari željenu formu. ''Plavi'' igraju loše, zbog čega su u ovoj sezoni već promijenili tri trenera. U posljednjem kolu su izgubili od Travnika s 2:0 i trenutno su osmoplasirana ekipa s 14 bodova.



Ekipu trenutno predvodi bivši igrač Edis Mulalić, koji je istaknuo da je do sada timu nedostajala požrtvovanost i ideja na terenu, ali da bi se to u narednom periodu trebalo promijeniti.



Željezničar je do sada ostvario 30, a Sarajevo 31 pobjedu, 44 utakmice su završene remijem.



Vječiti derbi između Željezničara i Sarajeva počinje danas u 15.30 sati na stadionu ''Grbavica''.

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook