Predsjednik SDS-a o najavljenoj skupštinskoj raspravi

Bosić: Nemamo namjeru da učestvujemo u unaprijed pripremljenom linču

Front04.10.15, 10:48h

Bosić: Nemamo namjeru da učestvujemo u unaprijed pripremljenom linču
Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) i Milorad Dodik su ti koji izdaju Republiku Srpsku, tvrdi predsjednik SDS-a Mladen Bosić podsjetivši da je protehodnih godina glasovima poslanika SNSD-a u Parlamentu BiH legalizovan Sud i Tužilaštvo BiH



- Evidentno je da velika nervoza vlada u redovima SNSD-a i kod Milorada Dodika i da na svaki način pokušavaju da proizvedu političke konflikte u Republici Srpskoj kvalifikujući SDS i cijelu opoziciju izrazima koji nisu primjereni za politički život -  ocijenio je Bosić.



Naglasio je da SDS nema ništa protiv skupštinske rasprave o učinku političkih aktera iz RS-a u zajedničkim organima BiH, ali nema namjeru da učestvuje u političkoj predstavi u režiji SNSD-a.


- Nemamo namjeru da učestvujemo u unaprijed pripremljenom linču, posebno ne od strane većine koja je formirana političkom korupcijom - rekao je lider SDS-a ocijenivši kao insinuacije i laži tvrdnje SNSD-a da je Savez za promjene na nivo BiH prenio nadležnosti RS-a.



On kaže da se, nakon odbijanja Osnovnog suda u Banjoj Luci da prihvati njegovu listu svjedoka u tužbi Milorada Dodika, oglasio jedan od predloženih svjedoka Gordan Milinić, koji je odlučio da javno kaže ono što bi rekao na sudu.



- Velika je šteta što ostali svjedoci neće imati priliku da se obrate. Bio je tu jedan ministar Vlade RS-a iz ratnog perioda koji je bio spreman da potvrdi šverc Milorada Dodika za vrijeme rata, to se zove ratno profiterstvo, tj. ratno profiterstvo čovjeka koji je danas predsjednik RS i koji pokušava sebi i ostalima iz Narodne skupštine da obezbijedi posebne zasluge za stvaranje RS. Pa čovjek se bavio ratnim profiterstvom dok su ljudi ovdje proljevali krv i ginuli -  ustvrdio je Bosić gostujući sinoć u Dnevniku 2 BN Televizije.

 

(FENA/dg)
 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook