KO SE VIŠE SEKSA - DEBELI ILI MRŠAVI

Rezultati novog istraživanja otkrili šokantnu istinu o broju partnera ovisno o visini i težini

DEPO PLUS01.10.15, 14:07h

Rezultati novog istraživanja otkrili šokantnu istinu o broju partnera ovisno o visini i težini
U velikom istraživanju fizičkih karakteristika i broja seksualnih partnera, provedenom u Kaliforniji, znanstvenici su došli do iznenađujućih poveznica između visine i težine i broja ljudi s kojima je netko spavao

U istraživanju je sudjelovalo 60,058 heteroseksualnih muškaraca i žena, a podaci su pokazali kako vrlo niski muškarci i žene imaju manje seksualnih partnera od prosjeka, kao i muškarci i žene čija je težina ispod prosjeka za njihovu visinu.

 

Muškarci viši od prosjeka imali su do tri seksualne partnerice više od prosječnih muškaraca.

 

Dr. David Frederick, profesor psihologije sa Sveučilišta Chapman i jedan od autora istraživanja, tvrdi kako rezultati potvrđuju da je visina relevantan čimbenik na ‘tržištu parova’.

 

Frederick ipak priznaje da je teško objasniti ograničenu razliku u broju partnera između muškaraca različitih visina - razlika između visokih i vrlo visokih muškaraca je, primjerice, jedva zamjetna.

 

- Istraživanja su uvijek pokazivala da žene više vole muškarce koji su viši od njih. Moguće da za većinu žena postoji određeni najmanji prag visine, nakon kojeg sve više muškarce smatraju potencijalnim seksualnim partnerima, i stoga će muškarci iznad te visine završiti sa sličnim brojem seksualnih partnera, rekao je.

 

Prosječan broj seksualnih partnera za ljude dobi između 30 i 44 godine je osam. Ukupno 58% muškaraca i 56% žena imalo je više od pet partnera.

 

Muškarci i žene ispodprosječne tjelesne težine imali su manje partnera od prosjeka. Najviše partnera imali su muškarci prosječne težine i muškarci s povišenom tjelesnom težinom.

 

- Iako podatak da pretili muškarci imaju više seksualnih partnera može iznenaditi neke ljude, važno je napomenuti da medicinska definicija pretilosti nije nužno isto što i društvena percepcija pretilosti, rekao je dr. Frederick.

 

- Muškarci koji se doimaju veći, jači ili više atletski u pravilu imaju više seksualnog iskustva od ostalih muškaraca.

 

Dodao je i da postoje brojni mogući razlozi zašto mršave žene imaju manje seksualnih partnera.

 

- Možda su nezadovoljne sa svojom težinom i pate od anoreksije, stoga žele skrivati svoja tijela; također niža tjelesna težina je povezana s relativno visokom smrtnošću, i mogle bi patiti od bolesti koje uzrokuju gubitak tjelesne težine, zbog čega imaju manje partnera.

 

Naravno, važno je napomenuti kako je istraživanje provedeno na odraslim osobama koje žive u saveznoj američkoj državi Kaliforniji, koja poput ostatka SAD-a ima povišen broj medicinski pretilih osoba u usporedbi s europskim prosjekom. Iako je logično pretpostaviti kako je istraživanje otkrilo trend koji bi mogao biti primjenjiv na globalnoj razini, ipak je vrlo moguće da se radi o posljedici društvenih kriterija specifičnih za područje na kojem je vršeno istraživanje.

 

 

(jutarnji.hr/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook