Osam utakmica u grupama A, B, C i D

Liga prvaka: Ronaldo postigao svoj 501. gol u karijeri i donio trijumf Realu, City do slavlja u finišu, PSG rutinski...

Sport30.09.15, 22:48h

Liga prvaka: Ronaldo postigao svoj 501. gol u karijeri i donio trijumf Realu, City do slavlja u finišu, PSG rutinski...
Real Madrid je na krilima Ronalda slavio na gostovanju kod Malmea rezultatom 0:2. Ronaldo je prvo u 29. minuti postigao pogodak za 0:1, kojemu je to ujedno bio 500. gol u karijeri. Ronaldo je na ovoj utakmici došao i do 501. pogotka kada je postavio konačnih 0:2 u 90. minuti

 

PSG je rutinski sa 0:3 slavio na gostovanju kod Shakhtara. Strijelci za pobjedu Parižana bili su Aurier, Luiz i Ibrahimović.

 

Juventus je sa minimalnih 1:0 savladao Sevillu, a jedini gol na utakmici djelo je Morate.

 

Manchester City je slavio na gostovanju kod Borussije Monchenglabach rezultatom 1:2. Borussija je prvo u 20. minuti prokockala priliku za vodstvo, kada Raffael promašuje penal. Međutim, Borussija do vodstva stiže u 54. minuti preko Stindla, da bi izjednačenje građanima donio Cristensen autogolom u 65. minuti. Pobjedu Cityju donosi Aguero u 90. minuti.

 

Manchester United savladao Wolfsburg rezultatom 2:1. Poveo je Wolfsburg u 4. minuti da bi crveni đavoli poravnali preko Mate u 34, a pobjedu Unitedu donosi Smalling pogotkom u 53. minuti.

 

CSKA je u Moskvi savladala PSV rezultatom 3:2, sva tri gola igrači CSKA su postigli u prvom poluvremenu. Prvo je Musa pogodio za 1:0, da bi Doumbio sa dva pogotka doveo Moskovljane u prednost od 3:0. Doumbio je imao priliku da poveća rezultat i postigne hat-trick ali je promašio penal u 44. minuti.

 

U drugom poluvremenu PSV je sa dva pogotka Lestienne uspio smanjiti rezultat na 3:2, ali do izjednačenja nije uspio doći.

 

Atletico Madrid je na svom terenu poražen od Benfice rezultatom 1:2. Iako su poveli Madriđani pogotkom Correa, Portugalci su uspjeli preokrenuti rezultat preko Gaitana i Guedesa.

 

Astana je ranije večeras remizirala sa Galatasarayem rezultatom 2:2.

 

(Oslobodjenje, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook