NADMEĆU SE NAJBOLJI IGRAČI REGIONA

U Sarajevu počinje veliko sportsko takmičenje - 5. PRO-AM turnir u golfu

Sport30.09.15, 20:48h

U Sarajevu počinje veliko sportsko takmičenje - 5. PRO-AM turnir u golfu
Od 1. do 3. oktobra na Golf terenu VF-a u Sarajevu održat će se 5. PRO-AM turnir u golfu

 


Na ovogodišnjem turniru učestvovat će osam profesionalnih igrača iz Hrvatske, Slovenije, Austrije, Turske i naravno Bosne i Hercegovine. U njihovim ekipama će nastupiti i 24 amatera iz istih zemalja.


Darko Ljubanović, Miro Raič, Marin Štahan, kao najbolji igrači, predstavljat će  Hrvatsku, Sebastijan Ajster i Urban Legat Sloveniju, Marko Lamberger Austriju, Tursku će predstavljati trenutno najbolji turski golf igrač Hakan Yamac, a za Bosnu i Hercegovinu će nastupiti sarajevski profesionalni golfer Dejan Šaran.


Posebna zanimljivost kod profesionalnih igrača je da je Urban Legat prije 10-tak godina trenirao Sarajliju Dejan Šarana, dok je Dejan Šaran trenirao Sebastijan Ajstera, najboljeg slovenačkog golf igrača zadnje dvije godine.

 

5-proam-golf


Također, u Sarajevu ćemo na 5. Sarajevskom Pro Am turniru gledati duel naša dva najbolja golfera koji su obilježili bosanskohercegovački golf - Mahira Kadrića i Dejan Šarana. Ova dva olimpijca Bosne i Hercegovine, poslije 5 godine, ponovo će zajedno igrati prvog dana turnira. Dva velika rivala, ali i dva velika prijatelja.


- Uvijek mi je bila čast i zadovoljstvo igrati sa Mahirom. To je vrhunski golf igrač i cijenjen golfer u Europi. Volim igrati sa Mahirom, jer se uvijek sjetim vremena kada smo zajedno predstavljali Bosnu i Hercegovinu na raznim golf terenima u svijetu. S moje strane Mahir je bolji igrač, ako koga zanima. Bit će mi zadovoljstvo da igram sa Mahirom kao i zadovoljstvo da se takmičim sa najboljim goolferima sa bližih prostora, izjavio je Dejan Šaran, učitelj mnogih golfera u BiH, Hrvatskoj i Crnoj Gori.

 

U četvrtak, 1. oktobra, predviđena je trening runda sa početkom u 11 sati, dok je u 20 sati istog dana, u Golf klubu, zakazano svečano otvaranje i izvlačenje startnih pozicija za ekipe.


Zvanično turnir počinje u petak, 2. oktobra, u 11 sati.


U subotu, drugog dana, planirana je završna runda takmičenja takođe sa početkom u 11 sati, a u zvaničnom hotelu takmičenja, hotelu Park u Vogošći, u 19 sati će biti upriličena dodjela nagrada i svečana ceremonija zatvaranja.


A bez pomoći vjernih kompanija - BH Telecoma, Hypo Alpe Adria banke, Eko Line Kovana, Pežoa, Vokela iz Posušja - ne bi bilo moguće organizovati ovako veliko takmičenje.

 

(DEPO PORTAL/aa)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook