FOTO/ LUDILO u GLAVNOM GRADU

Od Silvane do Nirvane: Znate li gdje u Sarajevu zajedno piju intelektualci, navijači, pjevači...

DEPO CLUBBING30.09.15, 12:49h

Dobar provod i uživanje u čarima noćnog života Sarajeva, ponedjeljkom je rezervisano za kino 'Bosna'

 

Kao objekat star već 108 godina, kino Bosna spada u red historijskih spomenika. Nekadašnje kino 'Prvi maj' nekoć je spadalo u jedno od najpolarnijih sarajevskih kina, opjevano čak i u pjesmama urbanih sarajevskih grupa, koje je sve do rata radilo punom parom. Svoj rad nastavilo je i tokom rata, kao jedino kino koje je kontinuirano bilo u funkciji. 
 

Ipak, nakon rata, zbog zastarjelosti prostora i pojave novih modernih kino dvorana u gradu, 'Bosna' je počela padati u drugi plan. No domišljati vlasnici ovog objekta našli su način kako da kultno mjesto sačuvaju od propasti. Kino 'Bosna' je adaptirano i pretvoreno u improvizovano kafanu i okupljalište mladih ljudi.
 

Objekat već godinama najbolje posluje ponedjeljkom, kada je iz sedmice u sedmicu dupke pun. Za sve građane koji su željni izlaska ovim radnim danom, koiji i nije baš prebogat nekim društvenim dešavanjima, 'Bosna' je nesumnjivo prvi izbor, koji nudi odličan provod uz tamburaše i krajnje jeftina pića.

 

Ono što je također zanimljiva karakteristika kina 'Bosna' jeste heterogenost njenih posjetilaca. U 'Bosni' ponedjeljkom doslovno možete vidjeti pripadnike svih generacija, svih zanimanja i najrazličitijih slojeva društva - mlade, sredovječne, gospodu u poodmaklim godinama, intelektualce, fubdalske navijače, umjetnike, studente, rockere, novinare, muzičare, buregdžije, obrazovane, neobrazovane, urbane, ruralne, momke u trenerkama i gospodu u odijelima. Baš sve!
 

Da je ova tvrdnja tačna, najbolje ćete se uvjeriti ako pogledate fotografije iz 'Bosne' od ponedjeljka, 28. 9. 2015., koje je zabilježio fotoreporter DEPO portala.

 

(DEPO PORTAL/dh/foto: Amer Beganović)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook