Video / U toku prikazivanje u BiH i regionu

Ružica i 'Hiljadarka' razvaljuju: Poslušajte hit numeru iz novog bh. filma

Mediji29.09.15, 14:26h

Ružica i 'Hiljadarka' razvaljuju: Poslušajte hit numeru iz novog bh. filma
Komedija Nenada Đurića i dalje vlada kino blagajnama regiona nakon nekolicine sjajnih premijera u svim većim gradovima regiona a javnosti je predstavljena i naslovna numera filma u izvedbi pjevačice Ružice Efendić koja se pojavljuje i u jednoj od uloga u filmu

 


I dok komedija "Hiljadarka", novi film Nenada Đurića koji je okupio najimpresivniju glumačku postavu u regiji već tri sedmice bilježi izvrsne rezultate na kino blagajnama regiona nakon izuzetno zapažene pretpremijere na 21.SFF i sjanih premijernih projekcija u Banovićima, otvorenju Tuzla Film Festivala, Cineplexx multiplexima u Zagrebu i Beogradu te u multiplexu Arena u Novom Sadu, proteklog vikenda javnosti je predstavljen i video spot naslovne muzičke numere filma "Hiljadarka" koji je nastao u saradnji autora muzike filma, poznatog kompozitora Vlade Podanya i sjajne pjevačice Ružice Efendić koja se i pojavljuje u jednoj od uloga u filmu.


U pitanju je pjesma koja zaokružuje priču filma "Hiljadarka", filma za široku publiku svih doba, te zatvara film na odjavnoj špici. Oko nastanka pjesme koja ima pretenzije da postane regionalni hit autor Podany kaže:

 

"Ja nisam neko ko zna napraviti pjesmu. Naročito ovakvu, ali dogodi se. Zahvaljujući prvenstveno komponovanjem muzike za film "Hiljadarka" i saradnjom sa sjajnom pjevačicom Ružom Efendić, zapravo sam napravio kreativni preokret u sebi, uradili smo posao koji je rezultirao kompozicijom "Hiljadarka". I opet zahvaljujući filmu, njegovom radnjom i emocijom koju nosi, hrabro ali sigurno napišem i tekst kompozicije koji ima svoju ljubavnu, nostalgičnu ali i duhovitu notu. I evo, pjesma "Hiljadarka" je tu. Dopast će se svima, u to sam siguran", kazao je Podany.

 

Pjevačica Ružica Efendić sa druge strane ističe svoju emociju oko nastanka pjesme:


"U toku postprodukcije filma producent Almir Šahinović me pozvao u studio kod Vlade Podanya i predložio mi je da probamo da otpjevamo odjavnu špicu da vidimo kako će to leći. Negdje prije podne sam počela da radim, zaljubila sam se u melodiju i iz studija izašla oko osam navečer i bukvalno nisam hodala nego lebdjela. Bila sam sretna, al' ono baš!!! Ostalo je priča za sebe, od spota koji je vrhunski i stvarno nemam riječi koliko sam sretna i zahvalna Heft produkciji i naravno svim saradnicima!!!", kazala je Efendić.


Film je sa svojom službenom kino distribucijom u Bosni i Hercegovini krenuo od 10. septembra gdje je zabilježio fantastičan rezultat od 15.000 gledatelja u prvih petnaest dana prikazivanja, od 17. septembra prikazuje se sa velikim uspjehom u kinima u Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori, a od 1. oktobra imat će ga priliku vidjeti i gledatelji u Sloveniji. 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook