FOTO/ 'POHOD U POMOĆ' KA BEOGRADU

Studenti Sarajeva u akciji: 2.000 paketa i 13.000 KM za izbjeglice iz Sirije

Hronika26.09.15, 15:20h

Studenti Sarajeva u akciji: 2.000 paketa i 13.000 KM za izbjeglice iz Sirije
Studenti Univerziteta u Sarajevu uspješno su realizovali akciju prikupljanja pomoći za izbjeglice iz Sirije

 

Omladinski pokret Studentski pohodi i Studentski parlament Univerziteta u Sarajevu uspješno su realizovali Akciju prikupljanja pomoći za izbjeglice iz Sirije pod nazivom „Pohod u pomoć“.

 

 Prikupljeno je više od 2.000 paketa pomoći sa odjećom, obućom, hranom i higijenskim potrepštinama, a prodajom markica na štandovima prikupljeno je više od 13.000 KM.


Sva prikupljena novčana sredstva bit će iskorištena za kupovinu osnovnih potrepština. Sve potrebne stvari, zbog brojnih procedura prilikom prelaska granice, bit će kupljene u Beogradu i u skladu sa prikupljenim informacijama na terenu.


Oko 100 studenata – volontera u nedjelju, 27.09.2015. godine, boravit će u Beogradu gdje će izbjeglicama podijeliti prikupljenu pomoć, družiti se sa njima i pokušati im uljepšati praznik Kurban – bajram. Nekoliko grupa studenata organizovat će i radionice za djecu.


Studenti prema Beogradu kreću u subotu u 23:50 sati, iz Kampusa Univerziteta u Sarajevu. uz podršku prevoznika kompanije Centrotrans.


Akcija prikupljanja pomoći počela je 15. septembra, a učestvovanjem u aktivnostima prodaje markica, dežuranja na štandovima, prijema i sortiranja prikupljene pomoći podržao je veliki broj studenata.


Omladinski pokret Studentski pohodi i Studentski parlament Univerziteta u Sarajevu i ranije su organizovali akcije pomoći. U akcijama pružanja pomoći stanovništvu stradalom u poplavama u Bosni i Hercegovini, u maju prošle godine, učestvovalo je oko 3.500 studenata.


Omladinski pokret Studentski pohodi i Studentski parlament Univerziteta u Sarajevu zahvaljuju se svim građanima i studentima koji su dali svoj doprinos i pomogli da se Akcija uspješno realizuje.

 

(DEPO PORTAL/aa)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook