Ne propustite svirku u City Pubu

Amina & Open Mind Group 23. septembra slave godišnjicu postojanja

DEPO CLUBBING21.09.15, 12:36h

Amina & Open Mind Group 23. septembra slave godišnjicu postojanja
Amina & Open Mind Group će, iduće srijede u City Pubu prigodnim muzičkim programom obilježiti godišnjicu postojanja

 


U srijedu, 23.09., navršava se godina dana od postojanja benda Amina & Open Mind Group, te godina dana otkako je bend prvi put zasvirao u City Pubu. Ujedno je to bio i prvi nastup ovog sastava. 


Povodom proslave godišnjice benda, u City Pubu će se održati koncert, te jam session, u kojem će učestvovati renomirani sarajevski muzičarki, koji su bili partneri benda u protekloj godini. Neki od njih su: Sinan Alimanović, Adnan Cico, Kenan Glavinić, Adelita Rizvanović i drugi.


Također, program će upotpuniti razgovor sa mladom režiserkom Mirnom Dizdarević, o njenom kratkometražnom, dokumentarnom filmu o baletnoj umjetnosti u Sarajevu „Vita Mulier“. Publika će, također, imati priliku da pogleda film. 


Amina & Open Mind Group je cover band koji čine: vokal Amina Hamzić, gitarista Kenan Ferhatović, klavijaturista Armin Pandžić, basista Kenan Imamović, te bubnjar Enadin Ombašić Nino. Odnedavno, sastavu se pridružio šesti član, saksofonista Adnan Cico


Ovaj sastav svake druge srijede u mjesecu kontinuirano svira u City Pub-u, te je ujedno i jedan od nekoliko matičnih bendova ovog objekta.

 

U proteklih godinu dana, bend je postao veoma popularan u Sarajevu, te je sastav svirao u svim, najboljim sarajevskim klubovima: Aquarius, Pub Malta, Sloga, Green Man Pub, Opera i drugi. Također, ovaj sastav veoma uspješno posluje svirajući privatne zabave i specijalne evente za BiH i internacionalne kompanije. 

 

Uz orginalne obrade svjetskih i domaćih hitova, u žanrovima kao što su pop, rock, funk, disco, te R&B, Amina & Open Mind Group, pružaju sarajevskoj publici neponovljiv muzički doživljaj i nezaboravnu zabavu!

 

Amina Hamzić je magistrica Historije umjetnosti i Komprativne književnosti, bivša balerina, koja je, nakon završenih studija, ljubav prema umjetnosti usmjerila ka muzici. Amina je back vocal Dine Merlina, te igra glavnu ulogu u mjuziklu “Cabaret 2014”, režisera Jasmina Durakovića

 

Program će početi u 21:30h.

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook