FOTO/ VIII BUGOJANSKO LUTKARSKO BIJENALE

Drugi i treći dan Bijenala u znaku lutkarskih radionica, novih predstava i kolažnog programa za djecu

Kultura15.09.15, 21:06h

Drugi i treći dan Bijenala u znaku lutkarskih radionica, novih predstava i kolažnog programa za djecu
U utorak, 15. septembra, od 10 do 12 sati počela je Radionica „Izrada lutaka“, koja će trajati do petka, posljednjeg dana VIII Bugojanskog lutkarskog bijenala, kada će u poslijepodnevnim časovima, u 18:30 sati, u Maloj sali biti održana i prezentacija. Predavač je doc.dr.art. Ria Trdin

 


Također, jučer su u dva termina, u 10 i 14 sati, Šimo Ešić i Haris Abdagić sa „Raspjevanim knjigometrom“ posjetili dvije bugojanske škole.


U 16 sati posjetioci su imali priliku uživati u Predstavi „Veli Jože“, Vladimira Nazora, a u izvedbi Gradskog kazališta lutaka Rijeka. Režiju i dramaturgiju potpisuje Rene Medvešek, a igrali su: Božena Delaš, Alex Đaković, Dina Đuka/Andrea Špindel, Karin Fröhlich, Goran Zelić, David Petrović, Almira Štifanić i Zlatko Vicić.


Nakon predstave održan je Okrugli sto u Holu KSC-a Bugojno. Posjetiocima se potom, u dva termina, predstavila Umjetnička akademija Osijek „Duga“.


Sutra, trećeg dana Bijenala, na repertoaru je Radionica „Izrada lutaka“, dok će Osnovnu školu Gračanica i Prvu osnovnu školu Bugojno posjetiti Šimo Ešić i Haris Abdagić sa muzičko-poetskim programom „Raspjevani knjigometar“, koji će u popodnevnim satima zabaviti i najmlađe poklonike Bijenala.


Od 13:00 sati, u Maloj sali, posjetiocima će se predstaviti studentica Džejna Avdić sa Akademije scenskih umjetnosti Sarajevo scenskim čitanjem - „Mama 22“.


U 16:00 sati, u Pozorišnoj dvorani KSC-a Bugojno, Pozorište za decu Kragujevac će odigrati predstavu „Labuđe jezero“, po libretu Petra Iljiča Čajkovskog. Nakon predstave će biti održan Okrugli sto.


Na Gradskom trgu u Bugojnu uveče će biti održan kolažni program za djecu „Lutkajmo zajedno“, a učestvuju: Plesni klub „Maya“ Travnik, La Ironija Grande- Pajaso Baltazar, Juggling art act – Žongler Makelele, te džinovske lutke Pinokija i Crvenkapice.
 


(DEPO PORTAL/aa)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook