FOTO/ EKSKLUZIVNO ZA DAME

Novi užitak u Sarajevu: Marokansko kupatilo – isprobajte drevni opuštajući tretman

ŽENA iN14.09.15, 16:06h

Novi užitak u Sarajevu: Marokansko kupatilo – isprobajte drevni opuštajući tretman
Nedavno otvoreni Herbal Spa centar u Sarajevu (ul. Fra Filipa Lastrića 2, kod hotela Bristol) nudi nešto drugačije parno kupatilo... Pogledajte i isprobajte!


Parno kupatilo ili Hammam se od drevnih vremena smatralo pravim zadovoljstvom koje ima pozitivne učinke na organizam. Ovakva i slična kupatila čine važan dio kultura Maroka, Tunisa i drugih zemalja Bliskog i Dalekog istoka. Iako populacija u ovim zemljama postaje modernizovana, korijene njihove kulture i dalje možete vidjeti u svim sferama njihovog života.


Naime, nedavno otvoreni Herbal Spa centar u Sarajevu (ul. Fra Filipa Lastrića 2, kod hotela Bristol) nudi nešto drugačije parno kupatilo. Osmišljeno tako da svim damama pruži osjećaj čistoće i potpune lagodnosti, u parnom kupatilu Herbal Spa centra usluga kupanja i pilinga se pruža od strane stručnog osoblja.


Marokanski biljni piling

Posebnn biljna mješavina koju koristi osoblje ovog spa u tretmanu Marokanskog kupatila je mješavina biljaka, arganovog ulja, drobljenih maslina i bogata je vitaminom E. Smjesa postaje kremasta kada se doda voda.

marokansko-kupatilo-ulje
Posebna biljna mješavina koju koristi osoblje ovog spa u tretmanu Marokanskog kupatila je mješavina biljaka, arganovog ulja, drobljenih maslina i bogata je vitaminom E


U 19-om stoljeću ova ljekovita mješavina koristila se u oblasti dermatologije i postala je nezamjenjivi alat za ljepotu, a pogodna je za sve vrste kože.

 
Danas, kozmetičari sa ovom smjesom pripremaju kožu klijentica za kupanje. Koža nakon nanošenja postaje mekša, pore se otvaraju, a u kombinaciji sa Lifa rukavicom, ova će smjesa ukloniti nečistoće i mrtve stanice kože. Zahvaljujući hidratantnom svojstvu, smjesa također omekšava i hrani kožu. Pored toga, poseban eterični miris eukaliptusa okrepljuje i pomaže da se tijelo opusti, stoga klijentice imaju potpun ugođaj.


Hammam Magribi

Marokansko kupatilo poznatije kao Hamman Magribi je 50-o minutni tretman za tijelo i dušu, a idealan je za opuštanje i bijeg od svakodnevnice. Ovaj čarobni tretman smanjuje bol kod reumatskih bolesti, a ako želite poboljšati izgled svoje kože, Marokansko kupatilo je idealno mjesto za Vas.


Topao vazduh pun vlage pojačava cirkulaciju, čisti i tonira Vašu kožu, te otklanja umor i napetost mišića, poboljšava imunitet i pomaže u otklanjanju poremećaja sna.


U okviru parnog kupatila Herbal Spa centar nudi nekoliko vrsta kupki, a izdvajaju: herbal kupku, tunižansku kupka i luksuznu kupka. Svaka kupka se radi sa parom, sapunom, Lifa rukavicom i odgovarajućom smjesom za piling, a koja je posebna za svaki tretman.


Posebna smjesa biljaka se dodaje za regeneraciju vašeg tijela, u obliku maske koja se nanosi na lice, tijelo i kosu.


A šta vam još nudi Herbal Spa centar, namijenjen isključivo damama, pogledajte OVDJE.

 

(DEPO PORTAL/aa)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook