Slavne 'pametnice'

Ne, nisu samo lijepe - one imaju i natprosječnu inteligenciju!

Showbizz03.09.15, 19:39h

Ne, nisu samo lijepe - one imaju i natprosječnu inteligenciju!
Neke od slavnih dama imaju da ponude mnogo više od ljepote

 

I dok ih većina ljudi posmatra sa predrasudom da su samo ljepotice sa velikih ekrana, neke od njih su i članovi Mense.

 

Šeron Stoun


Legendarna Šeron Stoun poznata je po ulogama sposobne žene zanosnog izgleda, ali ona je dokazala da je puno više od toga. Poznata glumica primljena je na The University of Edinburgh kada je imala petnaest godina, a njezin koeficijent inteligencije iznosi 154. Ona je, takođe, član Mense.

 

Šakira


Zanosnu pjevačicu Šakiru mnogi su zavoljeli zahvaljujući interesantnoj boji glasa i zanimljivom porijeklu, zapravo je i natprosječno inteligentna. Njen koeficijent inteligencije iznosi 140.

 

Sindi Kraford


Slavna manekenka Sindi Kraford jedna je od najljepših žena na svijetu, ali tu njena priča ne staje. Osim visoke doze glamura, ona se ponosi i visokom inteligencijom.

 

Nikol Kidman


Oskarovka Nikol Kidman odustala je kao 16-godišnjakinja od škole da bi se okrenula glumačkoj karijeri. Australijska ljepotica ima koeficijent inteligencije 140 te se pridružuje popisu žena koje osvajaju ljepotom i inteligencijom.

 

Natali Portman


U svojoj filmografiji ima različite uloge, od naučnice do balerine.

 

Ne samo da je ekstremno talentovana za glumu nego je završila i osnovne akademske studije na prestižnom Harvardu. Osim što je fakultetski obrazovana, Natali tečno govori hebrejski i engleski, a razumije francuski, njemački, japanski i španski. Pohađala je čak i časove u Jerusalimu.

 

(B92, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook