Majka uhapšene zbog sumnje na čedomorstvo

'Mirjana nije ubila dijete, već je bilo mrtvo. Stavila je slike na Facebook da bi komšijama dokazala da je bila trudna...'

Hronika03.09.15, 08:57h

'Mirjana nije ubila dijete, već je bilo mrtvo. Stavila je slike na Facebook da bi komšijama dokazala da je bila trudna...'
Policija je tijelo novorođenčeta otkopala prije dva dana i odnijela na obdukciju, koja je pokazala da se radi o ubistvu. Zbog toga su u srijedu ujutru došli po Mirjanu i uhapsili je

 

Mirjana je bila u vezi sa nekim čovekom odavde i ostala je u drugom stanju. Ja to nisam ni znala, sve dok mi pre nekoliko meseci nije rekla da je bila u šestom mesecu i da je imala pobačaj. Tad sam bebu, muškog pola, stavila u plastičnu kutiju i zakopala u bašti, a preko sam stavile cigle i crepove - dok pokazuje mjesto gdje je zakopala tijelo svog unuka priča za Večernje novosti Javorka (73), majka Mirjane Mikljević (46) koja je juče uhapšena zbog čedomorstva i pokazuje mjesto gdje je zakopala tijelo svog unučeta.

 

javorka-mikljevic-pokazuje-gdje-je-mirjana-zakopala-dijete

Javorka Mikljević pokazuje gdje je zakopala dijete

 

Mirjana Mikljević (46) iz Busura kod Petrovca na Mlavi u Srbiji, kako je saopšteno, uhapšena je i zadržana u policijskom pritvoru, zbog sumnje da je počinila čedomorstvo svog tek rođenog sina. Cijeli slučaj razotkriven je jer je Mirjana mrtvo novorođenče fotografisala i njegove slike postavila na svoj Facebook profil, poslije čega su neki građani alarmirali policiju.

 

Policija je tijelo novorođenčeta otkopala prije dva dana i odnijela na obdukciju, koja je pokazala da se radi o ubistvu. Zbog toga su u srijedu ujutru došli po Mirjanu i uhapsili je.

 

U njenoj kući juče smo zatekli samo majku Javorku, koja je odmah stala u odbranu svoje kćerke. Na pitanje otkud slike mrtve bebe na Facebooku, Javorka kaže da je Mirjana to uradila da bi nekim pakosnima iz sela zatvorila usta.

 

- Neki su govorili da ona laže da je trudna i da stavlja jastuk da izgleda kao da ima stomak. Zato je, kad sam zakopavala dete, tražila da sačekam dok ga ona slika, pa da ima dokaz - kaže Javorka.

 

Osim njih dve, u Javorkinoj kući živi i Mirjanino dvoje maloljetne djece iz drugog braka. Taj drugi brak njoj je propao, baš kao i prvi, iz kojeg ima dvije odrasle kćerke, od kojih je jedna udata i ima dvoje djece, a druga je u Austriji sa ocem.

 

Javorka se nada da će njena kćerka uskoro stići kući i da neće biti kažnjena, jer za to nema razloga.

 

- Mirjana nije ubila dete, već je ono već bilo mrtvo, pošto se desio pobačaj. Ako ima pravde, ona neće biti kažnjena, jer njene krivice u svemu tome nema - kategorična je Javorka.

 

KAZNA DO PET GODINA ZATVORA

 

Ukoliko se dokaže da je Mirjana zaista usmrtila svoje tek rođeno dijete, njoj preti kazna do pet godina zatvora. Riječ je o blažoj kazni, jer se kao olakšavajuća okolonost uzima stanje smanjene uračunljivosti kod porodilja. Zbog uvažavanja ovakvog stanja, ovo krivično djelo tretira se kao privilegovano ubistvo. Međutim, ukoliko se ispostavi da je novorođenče usmrtio neko drugi, onda će se to tretirati kao klasično ubistvo, za koje je zaprijećena mnogo duža zatvorska kazna.

 

(Novosti.rs, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook