Uznemirujući sadržaj/ Zakopala dijete u bašti

'Selfi' čedomorka iz Srbije: Sliku mrtve bebe objavila na Facebooku i napisala...

Hronika02.09.15, 21:02h

'Selfi' čedomorka iz Srbije: Sliku mrtve bebe objavila na Facebooku i napisala...
Svi su vidjeli njen stomak. Slikala se i trudničke fotografije je postavljala na Facebook. Ko je, međutim, djetetov otac, ne znamo, kažu Busurčani

 

Mirjana Miklejić (46) iz sela Busur kod Petrovca na Mlavi u Srbiji uhapšena zbog sumnje da je tek rođenu bebu zakopala u bašti.

 

Ona nigdje nije vodila trudnoću niti je prijavila da je dijete rodila kod kuće. Ali ono što je izazvalo pažnju mještana i policije jeste što je ona fotografiju mrtve bebe, svu u krvi, objavila na svom profilu na Facebooku.

mrtva-beba
Istog dana objavila je fotografiju mrtve bebe i sebe kako se smije


Obdukcija bebe još nije gotova a nakon nje utvrdiće se da li je dijete rođeno mrtvo ili će se Mirjana teretiti za čedomorstvo.
 

Mještani Busura kažu da nisu mogli da vjeruju da je u ponedjeljak uveče policija došla u Mirjaninu kuću. A poslije policije i vatrogasci.

 

- Navodno su iskopali u bašti dijete. Beba je bila zakopana na dubini od dvadesetak centimetara, a preko nje su bile nabacane cigle - kažu mještani ovog srbijanskog sela u blizini Petrovca na Mlavi dodajući da ne znaju ko je policiji prijavio da se Mirjana porodila, ali da nema djeteta, i da su „neka čudna dešavanja bila u bašti“.
 

Prema riječima žitelja ovog sela, Mirjana nije krila trudnoću.
 

- Svi su vidjeli njen stomak. Slikala se i trudničke fotografije je postavljala na Facebook. Ko je, međutim, djetetov otac, ne znamo. Ćutala je o tome. Možda je i neki oženjeni muškarac - kažu Busurčani.

 

Ipak, svi se slažu da je više nego čudno Mirjanino ponašanje poslije porođaja.
 

- Ko još stavlja na Facebook sliku mrtve bebe i piše „za ovako se gine“, a i fotografije svoje djece i piše „za ovo se živi“. Nije normalno da žena koja rodi mrtvo dijete ili kojoj beba umre prilikom rođenja ima dovoljno snage da o tome obavještava prijatelje putem Facebooka - kažu Busurčani.
 

Ono što je još nevjerovatnije je da su fotografiju mrtve bebe lajkovali njeni prijatelji, među kojima su i djeca.
 

Čuvala tuđe kuće


Mirjana se poslije razvoda vratila u selo, ali nije radila, pa niko od mještana ne zna od čega je živjela. Tu se opet udala, rodila dvoje djece, ali i razvela.


- Njena majka Javorka ima penziju, ali to je nešto malo. I čuvala je neku babu. Ali ta baba je umrla, pa sada čuva kuću te porodice. Dobija za to možda 200, 300 evra - pričaju komšije.

 

 

 

Mirjana je bila dva puta udata. Iz prvog braka ima dvije odrasle kćerke, koje se bliže tridesetoj godini, a iz drugog kćerku i sina, koji pohađaju niže razrede osnovne škole.
 

- Bila je udata za čovjeka iz Busura i sa njim je živjela u Austriji. Kćerke su im već velike, imaju čak i unuke, stariji ide u školu a mlađi ima tri godine. Šta je njoj trebalo da rađa dijete kad se bliži pedesetoj godini, a stariji unuk ima devet godina - konstatuje jedna komšinica Mirjane Miklejić.

 

(Blic.rs, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook