Jeste li ih primijetili

Gledate ih i (vjerovatno) obožavate, ali ove greške su vam sigurno promakle

Mediji02.09.15, 17:37h

Gledate ih i (vjerovatno) obožavate, ali ove greške su vam sigurno promakle
Serija "Štreberi", odnosno u originalu "The Big Bang Theory" brzo je postala omiljena, posebno onima koje drugi smatraju "gikovima"

 

Ekipa intelektualaca uvijek spremnih za nadmudrivanje i jedna zgodna plavuša, osim što su postali omiljena TV lica, brzo i lako su se izborili i da budu među najplaćenijim glumcima, pa tako po epizodi svako od njih dobija nevjerovatnih milion dolara - i to su veoma pametno uradili, svi zajedno odbili su da snimaju novu sezonu dok im nisu povećali (i ovako suludo velike) plate.

 

Sheldon (Jim Parsons), Leonard (Johnny Galecki), Howard (Simon Helberg), Raj (Kunal Nayyar) i Penny (Kaley Couco) zasmijavaju nas od 2007. godine, koliko se ova serija snima, ali sigurni smo da njima nije smiješno da vide kakve greške su napravili, a mi (uz pomoć ostalih vjernih gledalaca) smo ih u njima uhvatili.

 

"The Dumpling Paradox" - sezona 1, epizoda 7

 

Likovima u Halo igrama nije moguće odrubiti glavu, iako je Penny to prokomentarisala za lik kojim upravlja Sheldon.

 

"The Loobenfeld Decay" - sezona 1, epizoda 10

 

Sheldon je poznat i samopriznat "džermofob" - smrtno se plaši bacila. Zato je potpuno netipično za njegov lik da uzme kesu sa piletinom iz smeća.

 

"The Pancake Batter Anomaly" - sezona 1, epizoda 11

 

Leonardova kratkovidost je žestoko preuveličana u ovoj epizodi. Čak i da je izuzetno kratkovid, mogao bi da se kreće kroz stan bez pomoći, posebno jer tamo živi već sedam godina.

 

"The Bad Fish Paradigm" - sezona 2, epizoda 1

 

Dok gledaju TV, Sheldon pita Raja da li je žena na ekranu Aishwarya Rai, što on potvrđuje i potom se svađaju oko nje. Međutim, pjesma koja se čuje je iz bolivudskog filma "Kaho Na Pyar Hai", gdje ne glumi Aishwarya, inače bivša Mis svijeta, već Ameesha Patel.

 

"The Adhesive Duck Deficiency" - sezona 3, epizoda 8

 

Kada Sheldon naručuje na početku epizode, naglašava: "Sredinom 18. vijeka, King Rama IV od Siama…". King Rama IV zapravo je rođen 18. oktobra 1804. godine, a umro je 1. oktobra 1868. Vladao je sredinom 19. vijeka (1851-1868.)

 

"The Vengeance Formulation" - sezona 3, epizoda 9

 

Sheldonov glas postaje piskav kada se njegova kancelarija napuni helijumom. Međutim, da bi se to desilo, u prostoriji mora da bude toliko helijuma, da bi se on ugušio zbog nedostatka kiseonika - jer helijum, koji je lakši (drugi najlakši element, odmah poslije vodonika), mijenja teži kiseonik. Postizanje piskutavog glasa je moguće uz pomoć balona, jer između dva udisaja helijuma redovno dišete.

 

"The Large Hadron Collision" - sezona 3, epizoda 15

 

Na kraju epizode Leonard i Raj stižu u hotel, koji bi trebalo da bude u Ženevi, u Švicarskoj, kako bi posjetili CERN. Ali ako pogledate kroz prozor hotela, djeluje kao da su već na pola Materhorna, dok zapravo u Ženevi samoj, niti blizu grada, ne postoji planina.

 

"The Einstein Approximation" - sezona 3, epizoda 14

 

Sheldon govori "Bonne appetite", tako što izgovara tvrdo T na kraju. Od svih ljudi, on bi sigurno znao da je to nepravilno, te bi prvi ispravio ostale, da je korektna fraza "Bon apetit", te da se t ne izgovara na kraju, jer je u pitanju maskulinum.

 

"The Zazzy Substitution" - sezona 4, epizoda 3

 

U ovoj epizodi tvrdi se da dansko pecivo ne bi postojalo, kada bi Kopenhagen bio potopljen, ali to je pogrešno. "Dansko" pecivo zapravo su izmislili austrijski pekari. U mnogim zemljama ono je poznato kao "dansko" jer je u Danskoj veoma popularno, ali oni imaju svoju riječ za to - wienerbrød, što u prijevodu znači "bečki hljeb".

 

"The Hot Troll Deviation" - sezona 4, epizoda 4

 

Howard tvrdi da karakteri u World of Warcraft mogu da stupe u seksualne odnose, ali nije tako. Takođe, postoji Bridge of Souls (most duša), ali nije moguće doći ispod njega.

 

"The Shiny Trinket Manuver" - sezona 5, epizoda 12

 

Pticu koje se Sheldon boji nazivaju "Blue Jay". Zapravo, u pitanju je crnogrla ptica latinskog naziva Calocitta colliei - a Blue Jay (Cyanocitta cristata) je manja, ima kraći rep, nema tamnih dijelova, a glas joj je veoma iritantan.

 

"The Vacation Solution" - sezona 5, epizoda 16

 

U Amyinoj laboratoriji, kada se žali Sheldonu da mu je dala najjednostavnije zadatke, a svejedno ih nije ispunio, on odgovara kako je Einstein pao iz matematike, jer mu nije predstavljala izazov, pa tako i on. Iako mnogi to tvrde, Einstein nikada nije pao iz matematike, a Sheldon bi to trebalo da zna.

 

"The Hawking Excitation" - sezona 5, epizoda 21

 

Na znaku na Howardovim vratima od laboratorije piše "RESTICTED area", dakle fali im slovo R (restricted). Ko bi rekao, sve znaju, osim da provjere ono što je napisano?!

 

"The Bon Voyage Reaction" - sezona 6, epizoda 24

 

Sheldon svima privlači pažnju tako što kucne o čašu i kaže: "To je snizilica B, za svoje koji nemaju savršen sluh". Zapravo, nije sniženo, već samo B.

 

"The Mommy Observation" - sezona 7, epizoda 18

 

Sudeći prema dužini Bernadettine suknje, kao i poziciji gdje stoji, Sewart nikako ne bi mogao da vidi ispod nje, iako se u seriji tvrdi suprotno.

 

(24sata.rs, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook