Vodovod upozorio

Što se pilo, pilo se: U ovim sarajevskim naseljima danas neće biti vode...

Hronika02.09.15, 10:38h

Što se pilo, pilo se: U ovim sarajevskim naseljima danas neće biti vode...
Vodosnabdijevanje grada u dnevnim satima je otežano

 

U pojedinim djelovima grada, naseljima Podhrastovi, Breka, Sedrenik, Grdonj, Bjelave, Vratnik, Panjina kula, danas 2. septembra doći će do poremećaja u vodosnabdijevanju u terminu od 11 do 15 sati, prenosi novinska agencija Patria.

 

Ove zone vodosnabdijevanja su trenutno najkritičnije u smislu nedostatka količina vode i na ovaj način se pokušavaju obezbjediti dovoljne količine vode za poslijepodnevne sate. Na lokalitetima gdje bude došlo do poremećaja u vodosnabdijevanju uputit će se cisterne sa pitkom vodom.

 

U toku noćnih sati, od 24 do 5 sati, isporuka vode vrši se pod smanjenim pritiskom i to u dijelovima grada: od Dolac Malte do Baščaršije, Otoka, Č. Vila, Alipašino polje, Dobrinja, Saraj polje, Rajlovac, Velešići, Pofalići, Kobilja Glava, Bare- Šip, Ciglane, Koševsko brdo, ulice Alipašina i Koševo, Cicin Han i Soukbunar; Podhrastovi; Grdonj i Sedrenik.

 

Ovo podrazumijeva da će na pojedinim lokalitetima,neki spratovi zgrada i u određenim visinskim dijelovima spomenutih zona vodosnabdijevanja doći do prekida vodosnabdijevanja u navedenom terminu. Zbog izvođenja radova na popravljanju kvarova na vodovodnoj mreži dana danas 2. septembra u terminu od 9 do 16 sati doći će do poremećaja u vodosnabdijevanju sljedećih ulica : Lepenička, Hamze Čelenke, Jasenje, Rustempašina, Velika aleja, Karla Malija, Rogatička, Smaje Šikala, Ahatovićka, Huseina Đoze, Tuneli, Nike Kolumbića, Donji Hotonj, Krivoglavci I, Nova cesta, Omera Kovača čikma, Omera Šehića.

 

Ovu priliku bi posebno iskoristili da apelujemo na naše cijenjene potrošače da vodu koriste što racionalnije, da zaljevanje bašti i plastenika, pranje dvorišta, tepiha i drugo bezpotrebno rasipanje pitke vode svedu na minimum, kako bi se obezbjedile dovoljne količine vode u rezervoarskim prostorima i održalo koliko-toliko normalno vodosnabdijevanje, saopćeno je iz Vodovoda i kanalizacije. 

 

(NAP, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook