Uoči utakmice protiv Belgije

Fudbalska reprezentacija BiH bit će kompletirana u utorak ujutro

Sport31.08.15, 21:53h

Fudbalska reprezentacija BiH bit će kompletirana u utorak ujutro
Kao što je planom priprema predviđeno, jedan dio igrača, njih 12 koji su doputovali u ponedjeljak, danas su obavili dva lakša treninga

 

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u nedjelju se počela okupljati u gradiću La Hulpe u blizini Brisela, u kojem će 3. septembra protiv domaće selekcije Belgije igrati jedan od najvažnijih susreta u kvalfikacijama za evropsko prvenstvo 2016. u Francuskoj.

 

Svi igrači koji su do sada došli su zdravi i rapoloženi, a selektor Mehmed Baždarević očekuje dobru atmosferu na treninzima.

 

Kao što je planom priprema predviđeno jedan dio igrača, njih 12 koji su doputovali u ponedjeljak, danas su obavili dva lakša treninga.

 

- Ambijent je odličan, mislim da imamo optimalne uslove za rad i sve je u najboljem redu, još da stignu Spahić, Bešić, Kvesić i Hajrović pa da budemo kompletni kako bi mogli početi sa zacrtanim aktivnostima. Želja mi je bila da imamo malo više vremena, ali šta je tu je, pokušaćemo da na treninzima sklopimo nešto i odigramo što bolje, iako svi znamo da će biti teže raditi sa igračima koji su u nedjelju igrali za svoje klubove - kazao je Baždarević.

 

U utorak će reprezentacija obaviti dva treninga, a po Bažadarevićevim riječima prvi, prijepodnevni će biti "pravi" trening, dok je poslijepodne planiran taktički dio treninga sa video analizom protivnika. U srijedu je planiran oficijelni trening na stadionu na kojem će se igrati utakmica.

 

- Nadam se da neće biti povreda i da će igrači doći sa velikom željom da pokažu da sve što smo do sada uradili nije slučajno. Utakamica je izuzetno važna za obje ekipe, posebno za belgijsku koja mora tražiti pozitivan rezultat, a na nama je da našom igrom i  borbenošću poremetimo njihove želje i planove - kazao je Baždarević.

 

Susret Belgija - BiH igra se 3. septembra na stadionu "King Baudoin" u Briselu. Tri dana kasnije BiH na "Bilinom polju" dočekuje Andoru.

 

(Fena/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook