DEPO TV INTERVJU/ BOGDAN TANJEVIĆ, KOŠARKAŠKA LEGENDA

Jasmin Imamović i tuzlanska socijaldemokratija mogu biti put za cijelu BiH

Front31.08.15, 17:45h

Jasmin Imamović i tuzlanska socijaldemokratija mogu biti put za cijelu BiH
Bogdan Boša Tanjević je za DEPO TV dao intervju u kojem objašnjava zašto iznimno cijeni rad gradonačelnika i pisca Jasmina Imamovića, kao i "čudo u Tuzli", te zašto je socijaldemokratija jedini pravi put za BiH. Pogledaj čitav video!


Kamere DEPO TV su ovih dana u jednom popularnom sarajevskom kafiću zabilježile susret starih prijatelja – istinske košarkaške legende Bogdana Boše Tanjevića i najpopularnijeg gradonačelnika u BiH Jasmina Imamovića. Tom prilikom Imamović je poklonio svoj antifašistički roman „Slana zemlja“ čuvenom treneru koji je sa KK Bosnom osvojio titulu prvaka Evrope ali , što je manje poznato, profesoru književnosti i strastavenom ljubitelju pisane riječi.


Na koncu, Bogdan Tanjević je za DEPO TV dao intervju u kojem je objasnio zašto iznimno cijeni Imamovića i „čudo u Tuzli“,  te zašto je socijaldemokratija jedini pravi put kojim treba da BiH.


U  intervju za DEPO TV Tanjević, između ostalog, kaže:

 
„Kada sam 2003. godine upoznao Jasmina Imamovića u Tuzli, vidio sam čudo, nešto lijepo što predstavlja socijaldemokratsku partiju koja misli i na narod. Vidim ljude u kratkim gaćama usred grada, idu na kupanje, u onoj Tuzli za koju ne bi mogli reći da lijep grad. Zapravo, Tuzlaci su 12 puta ljepši nego sam grad...  On može da vrati povjerenje u ovu vrstu političke opcije, a što je, po mome mišljenju, jedina šansa za državu napravljenu po ovakvom sistemu. Nema druge šanse, nego do jedne takve partije koja bi jednog dana imala većinu u parlamentu i onda da pomiri ovaj svijet. Bez pomirenja i bez gledanja u budućnost neće se otići u kakvu-takvu Evropu, a narod treba za nekim da ide“.

 

Kao što je poznato, Jasmin Imamović je kandidat za predsjednika SDP BiH na izborima koji će se održati 20. septembra ove godine.


POGLEDAJ VIDEO!

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook