Faktor.ba tvrdi

Uviđaj u Krivaji još nije počeo: Jedan gromobran radioaktivan?

Hronika31.08.15, 13:09h

Uviđaj u Krivaji još nije počeo: Jedan gromobran radioaktivan?
Uviđajna ekipa ni jučer nije mogla ući u Tvornicu za proizvodnju montažnih kuća Krivaja jer se utvrdilo da postoji jedna doza radioaktivnosti, saznaje Faktor.ba

 

Kako je potvrđeno u Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona, prije samog početka obavljanja uviđajnih radnji ustanovilo se prisustvo opasnih stvari koje bi mogle utjecati na sigurnost onih što obavljaju uviđaj.

 

– Kantonalni tužilac je zatražio izmještanje opasnih stvari nakon čega će biti moguće pristupiti licu mjesta i obaviti uviđaj – kažu u Tužilaštvu.

 

Navodno se sumnjalo da je jedan gromobran radioaktivan i kako saznajemo čeka se ekipa iz Sarajeva koja bi ga trebala izmjestiti, te ispitati i utvrditi stepen radioaktivnosti. Nakon toga, nastavit će se sa uviđajnim radnjama.

 

Remzo Šogolj iz Službe za upravu civilne zaštite Zavidovići potvrdio je da je požar u Krivaji pod kontrolom, ali da su vatrogasne jedinice iz Zavidovića i dalje na mjestu događaja.

 

Požar, koji je u noći 29. augusta izbio u pogonu za proizvodnju montažnih kuća Krivaja, do temelja je uništio tvornicu. Šteta je višemilionska, a još se ne zna tačan uzrok koji je doveo do izbijanja vatre koja je “progutala” 200 radnih mjesta.

 

(faktor.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook