Nije sve kako se čini

Muslimanke anonimno: Evo šta zaista misle o nošenju hidžaba...

Lifestyle31.08.15, 08:19h

Muslimanke anonimno: Evo šta zaista misle o nošenju hidžaba...
Mnogi ljudi koriste aplikaciju na kojoj mogu anonimno komentirati ono što ih muči, a među njima su i muslimanke komentirale nošenje hidžaba

 

Jedan od najvizualnijih simbola islama jest i hidžab, pokrivalo za glavu i vrat kojeg nose pojedine pripadnice te vjere. Za neke, ono je potvrda religioznih vjerovanja, a za druge je simbol opresije žena. Dok je u pojedinim državama zabranjeno nositi hidžab, u nekim drugim ono je obavezno za žene.


Na internetskoj stranici Whisper mnogi ispovijedaju svoje tajne želje, mišljenja, žaljenja za nečim... Nedavno su muslimanke otkrile što zaista misle o hidžabu.


'Sad je 9:45, a već sam dobila tri 'idi k vragu' i dva 'mrzim vas' komentara, sve zato što biram prakticirati svoju religiju i nositi hidžab', napisala je jedna žena.


'Dok sam danas hodala ulicom u hidžabu, jedan me mladić kamenom gađao u glavu te me nazvao me teroristom', napisala je druga žena.


'Tajno na internetu dijelim svoje fotografije na kojima ne nosim hidžab', povjerila se jedna žena.


'Borim se s nošenjem hidžaba, ali ga se bojim skinuti', napisala je jedna muslimanka. 


'Kao žena koja nosi hidžab, nemam ništa protiv žena koje biraju ne nositi ga. JA sam izabrala, a tako su i one i svi bismo zbog tih naših izbora trebali biti poštovani', povjereno je Whisperu.

 

(dnevnik.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook