Srpski premijer poručio

Vučić: RS treba da traži vraćanje dejtonskih nadležnosti koje su joj samovoljno uzurpirali visoki predstavnici!

Front30.08.15, 12:15h

Vučić: RS treba da traži vraćanje dejtonskih nadležnosti koje su joj samovoljno uzurpirali visoki predstavnici!
Predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić istakao je da Republika Srpska treba da traži vraćanje svih dejtonskih nadležnosti koje su joj uzurpirane samovoljom visokih predstavnika, prenosi novinska agencija Patria.

 

On je naglasio da je poštovanje Dejtonskog sporazuma najvažniji uslov očuvanja stabilnosti BiH i njenog razvoja.

 

-Očuvanje slova, a ne nekakvog, kako su ga nakaradno nazivali, duha Dejtonskog sporazuma. Treba voditi računa da se u borbi za ispravljanje nepravde ne načini nijedan suvišan korak od kojeg bi šteta bila veća od koristi, rekao je Vučić za Press RS.

 

Vučić tvrdi da BiH u budućnosti vidi “kao samostalnu i uređenu državu, sastavljenu od Republike Srpske i Federacije BiH”, po principima utvrđenim dejtonskim mirovnim pregovorima.

 

Prema njegovim riječima, jedinstvo političkih partija u Republici Srpskoj u vezi sa očuvanjem Republike Srpske je ogroman i neprocjenjiv nacionalni kapital koji treba iskoristiti.

 

Opet bih otišao u Potočare

 

Premijer Srbije je napomenuo da bi nakon svega što se desilo, ponovo otišao u Potočare, te da je ubijeđen da je većina Bošnjaka u BiH opredijeljena za mir i dobre odnose sa Srbijom.

 

(NAP, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook