Užas u Sarajevu

Teško ranjena 19-godišnjakinja zadržana na hitnoj, napadač uhapšen

Hronika30.08.15, 10:30h

Teško ranjena 19-godišnjakinja zadržana na hitnoj, napadač uhapšen
Sinoć nešto prije 20 sati, Hitna pomoć Sarajevo obavijestila je MUP KS da imaju intervenciju u ulici Zuke Džumhura i da sa navedene adrese prevoze povrijeđenu žensku osobu na KUM sa povredom zadobijenom oštrim predmetom u predjelu leđa, javlja MUP KS, prenosi novinska agencija Patria

 

- Policijski službenici PS Centar na KUM-u su došli do saznanja da se radi o A. A., rođena 1996. godine iz Sarajeva, koja je izjavila da je oko 19,00 sati, povrede zadobila od strane NN izvršioca. Od strane dežurnog dokotra na KUM-u konstatovane su teške tjelesne ozljede opasne po život, te je povrijeđena zadržana na daljem liječenju.

 

O navedenom je obaviješten dežurni tužioc Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo koji nije izlazio na lice mjesta, a uviđajne radnje po ovlaštenju istog obavili su policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo – saopćeno je iz MUP-a KS.

 

Zbog postojanja osnova da je počinio krivično djelo teška tjelesna povreda, izvršeno na štetu A.A. iz Sarajeva, policijski službenici Prve PU-PS Centar,  jutros u 03,00 sata uhapsili su M.E., rođen 1993. godine iz Sarajeva.

 

- Lice lišeno slobode je predato u prostorije Odsjeka za zadržavanje lica lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo – dodali su iz MUP-a.

 

(NAP, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook