Miris paleži širi se Zavidovićima

Od uspješne Krivaje ostala je samo dimna zavjesa i tužno zgarište: Procjenjuje se ogromna šteta!

Hronika29.08.15, 14:43h

Od uspješne Krivaje ostala je samo dimna zavjesa i tužno zgarište: Procjenjuje se ogromna šteta!
Požar koji je protekle noći uništio veći dio tehnološkog proizvodnog prostora Tvornice montažnih kuća u Zavidovićima pod punom kontrolom je pripadnika Profesionalne vatrogasne brigade iz Zavidovića, koji nastoje da saniraju i najmanja mjesta gdje se pojavljuje dim na ogromnom zgarištu - piše N1

 

Velika dimna zavjesa koja je čitavu noć i jutro pokrila centar Zavidovića razišla se i građani u miru obavljaju svoje redovne aktivnosti i sa sjetom gledaju na pogon koji je nakon privatizacije uspostavio punu proizvodnju.

 

Očevici noćašnjeg požara kažu da je prava sreća što požar nije zahvatio obližnja skladišta u okviru kruga tvornice, jer bi tada šteta bila i puno veća.

 

Zahvaljujući prisebnosti i angažovnju vatrogasaca iz Zavidovića, Maglaja i Zenice vatra se nije proširila na druge obližnje proizvodne objekte.


Trenutno su na velikom zgarištu i timovi policije koji nastoje zajedno sa zaštitarskom ekipom da osiguraju nesmetan prilaz vatrogasnim i spasilačkim vozilima.

 

Tvornica montažnih kuća iz Zavidovića privatizirana je prije desetak godina i nalazi se u vlasništvu ortačke grupe i dosad je poslovala izuzetno uspješno.


Ovo preduzeće, sa svojih više od 300 zaposlenih, paletu svojih proizvoda plasirala je najčešće van trižišta Bosne i Hercegovine, prije svega u susjednu Hrvatsku i Sloveniju.

 

Ortačka grupa je nakon kupovine tvornice plasirala značajna sredstva u proširenje pogona i modernizaciju. Nažalost najveća sredstva invenstirana su upravo u proizvodnju montažnih kuća, u objekt kojeg je sinoć zahvatio veliki požar.

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook