EVO ŠTA TREBA DA RADITE

Naučnici tvrde da ćete ovako 100% smršati, a neće vam trebati ni novac ni teretana

Lifestyle28.08.15, 09:59h

Naučnici tvrde da ćete ovako 100% smršati, a neće vam trebati ni novac ni teretana
Novo istraživanje još jednom je pokazalo koliko koristi možemo imati od stare dobre vode

Ključ u gubljenju kilograma je vrlo jednostavan - pijenje pola litre vode prije svakog obroka.

 

Pretili odrasli ljudi zamoljeni su da piju upravo toliko vode pola sata prije svakog obroka 12 tjedana. Svi su prije toga bili na konzultacijama o zdravoj prehrani te su im dani savjeti kako da promijene svoje živote, prehranu i fizičku aktivnost. Ali, samo polovici njih rečeno je da prije obroka piju vodu. Drugoj polovici rečeno je da zamisle da su siti prije nego što jedu.

 

Na kraju istraživanja oni koji su pili vodu izgubili su u prosjeku 4,3 kg, potvrdili su istraživači sa Sveučilišta u Birminghamu. Oni koji su zamišljali da su siti izgubili su u prosjeku 0,8 kg unutar spomenutih 12 tjedana.

 

Dr. Helen Parretti s Nacionalnog instituta za istraživanje zdravlja pri Sveučilištu kazala je: "Ljepota ovih otkrića laži u jednostavnosti. Samo pijete pola litre vode tri puta da dan prije glavnog obroka i smanjit ćete kilažu. Kad se to kombinira s kratkim uputama o tome kako da povećate fizičku aktivnost i zdravije jedete, čini se da pomaže ljudima da skinu više kilograma. To stvarno ne bi trebalo biti teško uvesti u svakodnevicu".

 

 

(index.hr/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook