NAGRADA NA 42. SAJMU ŠLJIVE

Mljekara Inmer iz Gradačca osvojila Zlatnu medalju za kvalitet za Dukat tekući jogurt 3,2% mm

Biznis Klub28.08.15, 09:16h

Mljekara Inmer iz Gradačca osvojila Zlatnu medalju za kvalitet za Dukat tekući jogurt 3,2% mm
U Gradačcu, na 42. Sajmu šljive, mljekari Inmer dodjeljena je Zlatna medalja za kvalitet za Dukat tekući jogurt 3,2% mliječne masti proizveden u mljekari Inmer u Gradačcu


Kvalitetu Dukat tekućeg jogurta i drugih proizvoda koji su bili u konkurenciji za osvajanje priznanja provjeravala je stručna komisija sačinjena od predstavnika Sajma i Poljoprivrednog fakulteta u Sarajevu. Ovo je još jedno u nizu priznanja za kvalitet mljekari Inmer koja posluje u okviru kompanije Lactalis BH.


Na ceremoniji dodjele nagrade, Zlatnu medalju za Dukat tekući jogurt 3,2% mliječne masti preuzeo je direktor mljekare Inmer, gospodin Bože Vidić.


- Prepoznavanje kvalitete, kako od strane stručne javnosti, tako i od više miliona potrošača, rezultat je konstantnog ulaganja u naše proizvodne pogone i tehnologiju u Bosni i Hercegovini. Do sada je u mljekaru Inmer Lactalis Group uložio preko 16,5 miliona KM, a u ovoj godini bit će uloženo dodatnih 2 milona KM kako bi kvalitet proizvoda uvijek bio na maksimalnom nivou, istakao je voditelj marketinga kompanije Lactalis BH, Haris Kadenić.

 

dukat-medalja


Iz proizvodnih pogona Inmera na police u trgovinama širom BiH i zemalja regiona, svakodnevno stižu proizvodi nastali od svježeg bosanskohercegovačkog mlijeka, a prema recepturama, znanju i dugogodišnjem iskustvu francuskog Lactalisa te uz pomoć mladog tima domaćih stručnjaka.


Na taj način, osim za mljekaru Inmer, ovo je priznanje i za više od 3.600 farmera iz Bosne i Hercegovine od kojih Inmer otkupljuje mlijeko za proizvodnju za preko 60 proizvoda robnih marki Dukat, Brzo&Fino, Dar prirode i Domaće blago.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/aa)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook