ISPOVIJEST ZAPOSLENICE AMAZONA

Nakon poroda je preboljela rak, no kada se poslije vratila na posao počeo je pakao...

Hronika27.08.15, 18:09h

Nakon poroda je preboljela rak, no kada se poslije vratila na posao počeo je pakao...
Šest tjedana nakon što je rodila, saznala je da boluje od raka. No, to je tek bio početak 'pakla'

Julia Cheiffetz bila je zaposlenica poznate tvrtke za prodaju Amazon, koja danas tvrdi kako je dobila otkaz nakon što je rodila bebu i saznala da boluje od raka.
Očekujući podršku svojih kolega nemalo se razočarala kada je proživjela jedno 'od najgorih iskustava u ponašanju ove tvrtke prema zaposlenicima', što je samo 'točka na i' priči New York Timesa koji je ranije objavio 100 šokantnih ispovijesti bivših zaposlenika koji su također imali grozno iskustvo. Julia je otišla na rodiljni dopust 2013. godine, nakon što je u Amazonu radila dvije godine u uredništvu. Šest tjedana nakon što je rodila, saznala je da boluje od raka.

 

'Tada više nisam znala hoću li doživjeti prvi rođendan svojeg novorođenčeta', opisala je strašne trenutke u kojima je saznala za svoju bolest. Morala se posvetiti borbi za život i operaciji, da bi primila pismo u kojem stoji kako joj je poslodavac ukinuo zdravstveno osiguranje, opisuje News.com.au.

U panici je slala mailove, upite i zvala tvrtku u kojoj su je uvjeravali da je sve samo 'proceduralna pogreška'. Nakon što je jedva 'izvukla' privremeno zdravstveno osiguranje, zapravo paket koji znači da će s vremenom ona sama platiti premiju s odgodom, uspjela je zamijeniti osiguranje sa suprugom za vrijeme trajanja liječenja.

 

No, pravi pakao ju je tek čekao po povratku na posao. Iako je bila radosna što je uspjela prebroditi najgore trenutke, ubrzo je pozvana na ručak s kolegicom koju je jedva poznavala. Ona joj je objasnila da će Julia idućih nekoliko mjeseci biti pod posebnom vrstom opaske, zapravo 'program' u koji se stave zaposlenike koji su na rubu otkaza, pa se moraju dodatno dokazivati ako žele ostati na poslu. Julia to nije mogla dugo trpjeti pa je s posla otišla nedugo nakon toga.
 

No, ona nije jedina zaposlenica koja je nakon što joj je dijagnosticiran rak stavljena na 'rok kušnje'. Isto se dogodilo i drugima, pa su tako njezinoj kolegici s rakom dojke u tvrtci navodno objasnili kako se na kušnji nalazi zbog 'poteškoća u njezinom privatnom životu, a koje je ometaju u ispunjavanju poslovnih ciljeva'. 
Julia nije znala da nije izoliran slučaj dok velike priče nisu objavljene u New York Timesu. Inače, šef Amazona Jeff Bezos sve je zanijekao i izjavio kako 'ne poznaje takav Amazon' koji opisuju bivši zaposlenici.

 

(dnevnik.hr/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook