Informišite se na vrijeme

Ove stvari bi svaka žena trebala znati o spermi: Seks u kadi, 'gutanje' i slično i nisu najbolji izbor

Lifestyle27.08.15, 15:27h

Ove stvari bi svaka žena trebala znati o spermi: Seks u kadi, 'gutanje' i slično i nisu najbolji izbor
OK, znate što je, kako nastaje, a vjerojatno i kakve je teksture. No jeste li svjesni koliko zapravo ne znate o ovoj misterioznoj tjelesnoj tekućini?

 


1. Sperma nije „specijalna služba“ tjelesnih tekućina.


Sperma ima jednu svrhu, a to je da izazove trudnoću. Iako to nije malen zadatak, to ne znači da je neuništiva i da, poput frizure s reklame, ostaje postojana kroz sve vremenske uvjete i temperature. Zato, pronađete li se u kadi u kojoj je sperma, ne morate se brinuti o trudnoći. Zapravo, morali biste se brinuti o tome kako ste se uopće našli u kupci sa spermom? Ma šalimo se. Znamo kako.

 

2. Ali možda biste se ipak trebali kloniti seksa u kadi.


Već nam je poznato kako alkohol, cigarete i brojni opijati mogu znatno smanjiti plodnost. No, osjetljivost, kad je u pitanju muška plodnost, seže i dalje od toga. Naime, muškarci skloni uživanju u vrućim kupkama, trebali bi to činiti u što manjoj mjeri jer učestalo izlaganje vrućoj vodi također može smanjiti broj spermija. S druge strane, postoji i niz mitova koji uključuju smanjenje plodnosti, a neistiniti su.

 

Da, možete koristiti mikrovalnu pećnicu, neometano vježbati i piti gazirana pića. Možete sve to raditi istovremeno, dok se tuširate. Samo se nemojte prečesto kupati u vrućim pjenastim kupkama. A mi smo sigurno da ogroman broj muškaraca to svakodnevno radi. Sarkazam? Ma kakvi.

 

3. „Gutanje“ nije pretjerano korisno.


Da, sperma sadrži proteine i šećer kao izvor energije koja spermijima daje snagu za kretanje. Ipak, mislim da u bliskoj budućnosti nećemo imati priliku uživati u proteinskim napitcima koji se temelje na spermi, niti ništa slično tome zato drage djevojke – svaki argument koji budete čuli sljedeći put kad vas vaš partner bude uvjeravao da je to dobro i korisno, znajte da oni to od vas traže samo zato što je to njima jako, jako, jako, jako (jako) seksi.

 

4. Prežderavanje ananasom ne znači da ćete imati osjećaj da pijete ljetni koktel.


Hrana utječe na miris urina, a najbolji primjer su šparoge. Ipak, ne postoji niti jedan čvrst dokaz da hrana može promijeniti okus sperme, unatoč tvrdnjama. Zato, uživajte u ananasu ako ga volite, ali ne očekujte čarobne rezultate pod plahtama...ili tušem...ili gdjegod vi to već radili.

 

5. Ako pokušavate zatrudnjeti, nemojte se satima seksati u pustinji dok on uzima lijekove za tretiranje povećane prostate.

 


Kako to mislite ništa vam nije jasno? OK, krenimo od početka. Većina tekućine u muškoj spermi dolazi od para žlijezda poznatijih kao sjemeni mjehurići, dok ostatak dolazi iz prostate. Obujam ejakulirane tekućine bit će smanjen ukoliko je muškarac dehidriran i ako je ejakulirao nekoliko puta u kratkom roku.

 

Također, neki lijekovi koji se koriste za liječenje simptoma povećane prostate (primjerice često ili sporo mokrenje), također mogu utjecati na količinu ejakulirane tekućine. Niska razina testosterona može smanjiti plodnost, kao i količinu sperme. Naravno, ako ste zabrinuti za plodnost vašeg partnera, obratite se liječniku.

 

(cosmpolitan.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook