U vidno pijanom stanju

Incident u Banjaluci: Dva dana terorisali goste u lokalu, razbili inventar i nožem prijetili policajcima

Hronika27.08.15, 14:31h

Incident u Banjaluci: Dva dana terorisali goste u lokalu, razbili inventar i nožem prijetili policajcima
U Banjoj Luci su lišene slobode dvije osobe zbog napada na policijske službenike

 

 
Napad se dogodio jučer, tokom policijske intervencije u jednom ugostiteljskom objektu, u ulici Branka Majstorovića u Banjoj Luci, u kojem su u protekla dva dana dvojica napadača razbila šajbu na pomenutom lokalu i ''lap top'', te da su upotrebom noža prijetili prisutnima. 

 

-Izlaskom na lice mjesta policijski službenici su zatekli dvojicu napadača u vidno alkoholisanom stanju koji su odbili da postupe po naređenju policije da napuste objekat, te su uzeli nož i stolicu s namjerom da pruže otpor policijskim službenicima - saopćeno iz Centra javne bezbjednosti Banja Luka. 

 

Zbog postojanja sumnje da će nastaviti s narušavanjem javnog reda i mira, pomenute osobe su brzom intervencijom policijskih službenika, uz upotrebu sredstava sile, lišene slobode i privedene u službene prostorije, gdje je utvrđeno da se radi o D.Z. i J.M., obojici iz Banja Luke. 

 

Alkotestiranjem je utvrđeno da D.Z. ima 1,36 g/kg, a J.M. 1,18 g/kg alkohola u krvi. 

 

Od njih je oduzet nož, a nakon izvršene kriminalističke obrade bit će pušteni na slobodu. 

 

Protiv D.Z. i J.M. bit će podnesen izvještaj zbog počinjenih krivičnih djela ''ugrožavanje sigurnosti'' i ''ometanje službene osobe u vršenju službene radnje'', kao i zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o oružju i municiji (neovlašteno držanja i nošenja hladnog oružja). 

 

(oslobodjenje,ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook